بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر حسن روحانی

رییس جمهوری منتخب ملت ایران

سلام علیکم  

با حمد و سپاس خداوند و درود بر پیامبر گرامی اسلام (ص) و خاندان پاک او، پیروزی افتخارآمیز در یازدهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری ایران را به  جنابعالی و همه ایرانیان عزیز تبریک عرض می نمایم و برای شما آرزوی کامیابی،  بهروزی و سربلندی دارم. افتخار این پیروزی،  از آن ملت زمان شناس و با درایت  ایران است که با حضوری آگاهانه و سرنوشت ساز،  بار دیگر قدرت عظیم رأی و خواست خود را به نمایش گذارد و رمز این پیروزی، همنوایی و همگامی با  نیازها و خواست های راستین مردمی رنجدیده، خسته و دلزده از تنگناها و دشواری ها، تندروی ها و نامردمی­ها و حصرها و حبس ها بود. آنان که نمایندگان راستین خود را به درستی شناختند و در کوتاه زمان دعوت آنان را لبیک گفتند و با موجی از حضور، حماسه آفریدند و برگی زرین در تاریخ ایران ورق زدند و اعتماد خویش را به شما ارزانی داشتند.

اعتماد اکثریت ملت، نعمتی ارزشمند، سرمایه ­ای گران بها  و افتخاری عظیم و شایسته سپاسگزاری فراوان است که مسئولیتی سنگین نیز در پی دارد. قدردانی این نعمت و افتخار تنها از  راه در کنار مردم بودن و هم سو با خواست مردم گام برداشتن و خود را پاسخگوی مردم دانستن، امکان پذیر است.

مردمی که در برنامه، گفتار و شعارهای انتخاباتی جنابعالی روزنه ­ای از امید یافتند و در میان کسانی که با وعده حل مشکلات پیش قدم شدند، شما را شایسته دانستند و به امید حل آن به "دولت تدبیر و امید" دل بستند و امانت بزرگ ریاست جمهوری با وظیفه سنگین پاسداری از قانون اساسی و حقوق ملت را به شما واگذار کردند، نباید فراموش شوند.

جناب آقای دکتر روحانی؛

اینک مسئولیت بسیار سنگین ریاست دولتی را عهده دار می شوید، که فهرستی  بلندبالا از مشکلات و دشواری ها در عرصه های گوناگون سیاسی،  اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی  پیش روی دارد. تورم و گرانی روز افزون، بیکاری، پایین آمدن سطح تولیدات داخلی، تشدید تحریم‏ها و کاهش درآمد های نفتی، بدهی فراوان دولت به بخش خصوصی و کسری بودجه شدید، فساد اداری و حاکم شدن روابط به جای ضوابط، اقتصاد رانتی،  رشوه و اختلاس، نابسامانی در روابط خانوادگی و رشد طلاق، گسترش اعتیاد، زوال و افول ارزش های اخلاقی در روابط اجتماعی، تنگناهای سیاسی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، حاکمیت فضای امنیتی و محدودیت آزادی های سیاسی و اجتماعی، حصر و حبس شخصیت های خدوم و ارزشمند ملی، تنش و بحران در روابط خارجی، مواجهه با تحریم های روز افزون و کاهش اعتبار بین المللی،  از اهم این مشکلات است که حل تدریجی آن ها برنامه ای دقیق، همتی استوار و کوششی فراگیر می طلبد.

در این راستا، انتظار می رود دولت آینده به توانمندسازی و توسعه همه جانبه ی ایران سرفراز و مردم فرودست حساس باشد و برنامه خود را بر اساس حل گام به گام مشکلات و دغدغه های امروز ایران و مردم طراحی کند و  دشواری ها، موانع، کارشکنی ها، کاستی ها، راه حل ها و تواناییهای اش را بگونه ای شفاف و صادقانه با ملت در میان بگذارد و رفتار و عملکرد کارگزاران به گونه ­ای باشد که اعتماد مردم رنج دیده بیش از این خدشه دار نشود. مردم نیز به خوبی از حجم سنگین  مشکلات و دشواری های فرا روی دولت جدید آگاهند.

جناب آقای دکتر روحانی؛

حکومت برای بهره گیری از نظرات گوناگون، کاستن از اشتباهات و به حداقل رساندن تخلفات باید علاقه مند به گسترش آزادی ها باشد و دست منتقدان و دلسوزان را به گرمی بفشارد و از نقد خود واهمه نداشته باشد و فضای باز و شفاف سیاسی را مهم‌ترین عامل رشد و شکوفایی از یکسو و مانع گسترش فساد و تخلف از سوی دیگر بداند و رأی و نظر مردم را ملاک اصلی اعمال خود در نظر بگیرد و در این راستا شرایط امن را برای توسعه و رشد احزاب، انجمن های مردم نهاد، مراکز علمی، پژوهشی و  رسانه ها و مطبوعات مستقل و آزاد فراهم آورد.

آموزه ی محوری اعتدال و عقلانیت، اقتضاء می کند "دولت تدبیر و امید" با انتخاب مشی درست، منطقی، شفاف و قابل دفاع و پافشاری بر روی آن، نگران تحلیل ها و واکنش های افراطی  نباشد. دولت در اجرای برنامه های کارشناسانه و استفاده از اختیارات قانونی خویش نباید تحت تأثیر فشارها و اتهامات سست، غیرمنطقی و غیراخلاقی قرار گیردبلکه باید با عقلانیت و شجاعت، مسیر واقعی اصلاحات همه جانبه و تغییرات سازنده، که پیام رسا و بلند رأی ملت در انتخابات 24 خرداد 1392 است را، پیگیری نماید.

جناب آقای دکتر روحانی؛

انتخاب شما می تواند زمینه را برای انسجام داخلی و آشتی ملی  فراهم آورد و انتظار می رود جنابعالی نقشی  جدی در  برقراری مذاکرات داخلی برای اعتماد سازی میان جریانات مختلف داخلی و کاهش بی اعتمادی ها و استرس ها و اضطراب ها و گسترش روح اتحاد و همبستگی داخلی ایفا نمایید و روحیه ی خوشبینی و حسن ظن و نشاط را در میان اشخاص، گروه ها و جریانات مختلف و همچنین کل جامعه تزریق کنید. البته همچنان که آگاهی دارید وحدت باید به گونه ای تعریف شود که همه آحاد ملت را با تفاوت ها و اختلافات فکری و سیاسی دربر گیرد تا همگان با دیدگاه های گوناگون در جهت وحدت گام بردارند، چرا که رکن اصلی ایجاد وحدتی فراگیر احترام به اندیشه های مختلف و به رسمیت شناختن تکثرگرایی و وجود نظرات گوناگون است و در این راستا رفع حصرِ جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای کروبی، جناب مهندس میرحسین موسوی و سرکار خانم دکتر زهرا رهنورد  و آزادی زندانیان سیاسی از اولویت ویژه ای برخوردار است .

در پایان، بار دیگر انتخاب جنابعالی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران تبریک می گویم، موفقیت آن جناب را از خداوند منان خواهانم و امیدوارم در طول دوران مسئولیت، همواره در کنار مردم و همسو با خواست اکثریت ملت گام بردارید و عملکرد جنابعالی بگونه ای باشد که در پایان دوره ریاست جمهوری، اعتماد ملت به شما دو چندان شده باشد.

عبدالله نوری

بیست و هشتم خردادماه 1392

 

 

وظیفه دارید نهایت کوشش را برای رفع حصر موسوی، رهنورد ، کروبی و آزادی زندانیان سیاسی بنمایید

پیام آیت الله دستغیب به حسن روحانی


به گزارش حدیث سرو، این مرجع تقلید مردمی و منتقد حاکمیت، در پیام خود به رئیس جمهور منتخب یادآور شد: علت اصلی اقبال مردم به شما از ناحیه انحراف و خرابی وضع موجود بود، به این معنا که سه قوه یعنی مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه و قوه مجریه اختیاری از خود نداشته و ندارند، شاید بتوان گفت درآن سه قوه تنها ۲۰ درصد کارها از مسائل مملکت انجام می گرفت و ۸۰ درصد آن در جای دیگر تصمیم گیری می شده و می شود و نیز دخالت سپاه و بسیج که وظیفه آنها این نمی باشد که درهر کاری دخالت کنند و مردم از این ناحیه نیز ناراحت بوده و هستند. لذا بر شما است که آنها را به قانون که می گوید ایشان حافظ مرزها و امنیت افراد ملت باشند؛ برگردانید.


متن این پیام به گزارش حدیث سرو به شرح زیر است:


بسمه تعالی
ابتداءاً سلام خود را خدمت حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی و حضرت حجة الاسلام و المسلمین خاتمی عرض می نمایم.
و سپس به حضور محترم حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم ایران سلام و تبریک می گویم.
و باید گفت علت اصلی اقبال مردم به شما از ناحیه انحراف و خرابی وضع موجود بود، به این معنا که سه قوه یعنی مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه و قوه مجریه اختیاری از خود نداشته و ندارند، شاید بتوان گفت درآن سه قوه تنها ۲۰ درصد کارها از مسائل مملکت انجام می گرفت و ۸۰ درصد آن در جای دیگر تصمیم گیری می شده و می شود و نیز دخالت سپاه و بسیج که وظیفه آنها این نمی باشد که درهر کاری دخالت کنند و مردم از این ناحیه نیز ناراحت بوده و هستند. لذا بر شما است که آنها را به قانون که می گوید ایشان حافظ مرزها و امنیت افراد ملت باشند؛ برگردانید. که نهایت آرزوی ملت می باشد. “فبما رحمه من الله لنت لهم و لو کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک فاعف عنهم و استغفر لهم و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله ان الله یحب المتوکلین آل عمران ۱۵۹
و بدانید شادی های مردم ایران پس از اعلام نتایج انتخابات، امید به آینده و وفای به عهدی است که ضمناً داده اید و این جانب اشاره می کنم :
۱- توجه داشتید که بعضاً خبر گزاریهای خارجی، مردم را از انتخابات و رأی دادن نهی می کردند اما مردم که ظاهراً صداقت را از کلام شما مشاهده کردند اعتناء به این گونه سخنان ننمودند و با توکل به خداوند در پای صندوقهای رأی حاضر شدند، و این هجوم معنا دار یعنی که ما وابسته به خارج نیستیم. ما ایران و اسلام و انقلاب و قانون اساسی خود را دوست می داریم، و ما را متهم به بی دینی و وابسته بودن به خارج و اتهامات دیگر نکنید، ما صادقیم و اهل صداقت را دوست می داریم و اگر صدق و صداقت را ببینیم یاور واقعی هستیم.
۲-شما می دانید که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهترین قانونها را نسبت به سایر کشورها داراست. زیرا برگرفته از قرآن و سنت است، پس باید به طور کامل عمل شود. زیرا که مردم مسلمان ایران پس از رأی دادن به جمهوری اسلامی ، به قانون اساسی رأی دادند.
۳- تمام قوای سه گانه درقانون اساسی دارای وظایفی هستند که لازم است به طور استقلال و بدون دخالت دستهای ظاهر و پنهان خارج از آنها و بدون دخالت هر قوه درقوه دیگر به وظایف خود عمل کنند. مجلس که در رأس امور است اگر وابسته شد و مورد تهدید و تطمیع قرار گرفت دیگر مجلس جمهوری اسلامی نیست، مجلس شخص یا اشخاص خاص است. قوه قضائیه و مراکز مهم باید در رأس آنها، مجتهد جامع الشرائط که از جمله عدالت است باشد، تنها از خدا بترسد که در شفیر جهنم است.و قوه مجریه که فعلا شما در رأس آن هستید ،مسئول تمام وزراء و استانداران در تمام ایران و کارکرد آنها ، مسئول اقتصاد کشور در همه موارد، مسئول در برابر مجلس مستقل و قوه قضائیه مستقل هستید.ومسئول روابط ایران با کشورهای خارجه که درعین روابط دوستانه هیچ کدام از کشورها در اقتصاد و سیاست و فرهنگ نباید متولی ما باشند. و به طور خلاصه شما قسم می خورید و خورده اند که حافظ قانون اساسی باشندو باشید.
۴- صدا و سیما که متعلق به همه مردم است و منحصر در شخص و اشخاص خاص نمی باشد که خود شما در ضمن مناظره ها اشاره کردید، باید بر مبنای خود قرار گیرد. با مشورت با مراجع تقلید و علمای عامل مسائل به خوبی حل می شود واصلاح خواهد شد ان شاالله.
۵- دانشگاه و حوزه دو مرکز مغز متفکر جمهوری اسلامی است، هردو باید با آرامش خاطر و بدون واهمه و ترس و یا تطمیع بتوانند درس بخوانند و از جهات علمی از بیگانه کاملا بی نیاز شوند و هر دو بتوانند مصالح و مفاسد را براحتی بگویند و تذکر دهند، دخالت نیروهای غیر مسئول رابطه آن دو را به شدت تیره میکند، و تفکر و اندیشیدن را از آنها می گیرد، و نخبگان جای خود را به چاپلوسان می دهند، و این سرمایه بزرگ ملت اسلام در اختیار بیگانگان قرار می گیرد، و آنها بهترین استفاده را به نفع خودشان می برند.
و این کار به عهده شما است که با آمد و شد خدمت مراجع و علماء و فضلاء و اساتید دانشگاه و دانشجویان برای حل این معضل راهی و کاری بکنید.
۶- اگر سه قوه با مردم باشند، و نیروهای نظامی با مردم باشند، و اگر رئیس جمهور و وزراء و کارگزاران با مردم باشند احتیاج به خلاف گویی و ستر مطالب مربوط به مردم از آنها نیست. احتیاج به این همه کنترل و شنود ها نیست. احتیاج به این همه پارازیت ها نیست .اگر احکام اسلام از طرف بزرگان و خود شما اجراء شود مردم با شما و همه بزرگان دوست خواهند بود.
۷- شما توجه دارید و تذکر دادید که بداخلاقی ها و تهمت ها به افراد و بازداشت های فله ای و سانسور و اضمحلال روزنامه نگاران صادق که زبان ملت اند، و هنرمندان که همکاری با مردم دارند چگونه غم و اندوه را بر این ملت وارد کرد، و چگونه افسردگی را برای آنها آورد و چگونه راه خروج از این افراط گری ها را بر خود بسته می دیدند اما خداوند نمی خواهد خون شهداء و ناله جانبازان و آه درد مندان و دعای علمای عامل و بندگان خاص خداوند بیهوده شود و جواب داده نشود، و خدا را شکر با امید به عمل در آینده که مردم با استمداد از ائمه طاهرین علیهم السلام و نیت صادقانه خود گشایش را با دست مهر و محبت خداوند دیدند و نه با قهر به سوی آنها که می خواستند همه چیز ملت را از بین ببرند.
۸- شما میدانید جناب آقای میر حسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد و حجة الاسلام والمسلمین کروبی و ده ها زندانی سیاسی از سرمایه های مفید این انقلابند و محبوب ملت مسلمان هستند.و تذکرات آقای موسوی از آینده ،واقع در آمد. شما وظیفه دارید که نهایت کوشش را در آزادی همه آنها بنمایید که این هم از جمله آرزوهای این ملت ستم دیده است.به امید برپایی قرآن و سنت والسلام.


سید علی محمد دستغیب
۱۳۹۲/۳/۲۷