پیام مهم کيوان صميمی از اسارتگاه:

تا احقاق حقوق زندانيان، اعتصاب ادامه خواهد داشت

جمعی از زندانيان زندان رجايی شهر از روز يکشنبه در اعتراض به وضعيت نامناسب زندان ها و بد رفتاری ماموران زندان اعتصاب خود را تا رسيدن به اهداف خود آغاز کردند. کيوان صميمی روزنامه نگار برجسته که اکنون نزديک به دو سال است که در زندان بسر می برد يکی از اين اعتصاب کنندگان زندانی است. وی که از سوی دادگاهانقلاب به شش سال حبس تعزيری و محکوميت مادام العمر از فعاليت سياسی و رسانه ای محکوم شده است، چندی پيش به علت امضای بيانيه ای از درون زندان مبنی براينکه جمعی از زندانيان سياسی خواهان تشکيل کميته حقيقت ياب ازسوی سازمان ملل برای بررسی حوادث پس از انتخابات شده بودند، مجددا مورد محاکمه قرار گرفت.

مژگان مدرس علوم:

لازم به يادآوری است که زندانيان اعتصاب کننده مسايلی چون فشار روزافزون بر خانواده های زندانيان سياسی و قطع تلفن ها را از دلايل اعتصاب خود عنوان کرده و هدف آن را همبستگی مردم با اين اعتصاب ها دانسته اند. اين زندانيان در بيانيه ای تصريح کرده اند: "در صورتی که حاکميت حاضر نشود دست از خودکامگی برداشته و تمامی مفاد حق قانونی ملت را بر مبنای اعلاميه جهانی حقوق بشر اجرا کند اين حرکت اعتراضی "ادامه" خواهد داشت."

يکی از بستگان کيوان صميمی در اين خصوص می گويد: "آقای صميمی هميشه بر روی دو مسئله تاکيد داشتند، يکی مسئله "حق" بوده است البته نه فقط حق خودشان بلکه حق سايرين، بعبارتی نگاه "ديگر خواه" در ايشان خيلی شديد است. لذا هر زمانی که حقوق يک زندانی تضييع می شود ايشان از اولين نفراتی هستند که اعتراض می کنند و به کمک آن زندانی می روند. مسئله ديگر "همکاری جمعی و فکر جمعی" است که ايشان هميشه در سرلوحه کارهای خود قرار می دادند و به اصل حرکت جمعی ايمان و باور داشتند. با توجه به روحيه "مقاومت" و "پايداری" آقای صميمی، قطعا به اين اعتصاب ادامه خواهند داد و تجربه قبلی هم نشان داد که ايشان تا به خواسته اشان که احقاق حقوق زندانيان بود نرسيدند به اعتصاب خود ادامه دادند و آخرين شخصی بودند که اعتصاب خود را شکستند."

گفتنی است چندی پيش 26 زندانی سياسی حوادث پس از انتخابات با نوشتن شکايت نامه ای خطاب به رياست هيات نظارت مرکزی بر حسن اجرای قانون احترام به آزادی های مشروط و حفظ حقوق شهروندی، از برخوردهای غيرقانونی وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران با آنها در مراحل مختلف بازداشت، بازجويی، محاکمه و حبس شکايت کرده و هم زمان با سالگرد تصويب قانون احترام به آزاديهای مشروع حقوق شهروندی، خواستار رسيدگی به اين شکايت شده بودند که نام کيوان صميمی در ميان اين شاکيان بود.

پيرامون کيوان صميمي در زندان

الان در آستانه دومين سالی هستيم که آقای صميمی در زندان هستند لطفا از آخرين وضعيت ايشان بگوييد؟

بله، نزديک به دو سال است که آقای صميمی در زندان بسر می برند و فشارها بر روی ايشان همچنان است و از زمانی هم که از زندان اوين به زندان رجايی شهر منتقلشان کردند و دکتر اوين تجويز کرده بود که پزشک متخصص ايشان را بايد ببيند اما تاکنون پزشک متخصص نتوانسته ايشان را ويزيت کند.

 آقای صميمی الان چند سال دارند؟

شصت و شش سال دارند. خوب تصور کنيد با اين سن بالا بايد شرايط نامناسب زندان را هم "تحمل" کنند.

می توانيد در خصوص مشکلات جسمانی ايشان بيشتر توضيح دهيد؟

بايد اين نکته را متذکر شوم که ايشان تا قبل از زندانی شدن سالم بودند اما الان وضعيت نابسامان زندان ها باعث بروز مشکلات جسمانی برای ايشان شده است. تا جاييکه ايشان الان از ناحيه پا و کمر و گردن دچار آرتروز شديد شده اند، بطوريکه از پله بالا رفتن و حتی نشستن و کارهای روزمره برايشان دشوار شده است. اما با توجه به مشکلات جسمی ايشان و پيگيری های ما تاکنون پاسخی به وضعيت جسمانی ايشان داده نشده است.

برای مرخصی اقدام شده است؟

بله، اما موافقت نمی کنند.

به چه علت؟

غير از مرخصی که برای عروسی دخترشان آمدند، قرار بود يک مرخصی ديگر به ايشان بدهند اما چون آقای صميمی تقاضای ديدار با آقای لاريجانی رئيس مجلس را کرده بودند گويا آقايان از اين موضوع خوششان نيامد. به آقای صميمی

گفته بودند که شما همچنان می خواهيد گفتگو کنيد. ايشان هم گفته بودند من گفتگو با تمام طيف ها را ادامه خواهم داد و در اين مسير کوتاه نخواهم آمد، لذا ايشان را تا الان ممنوع المرخصی کردند.

در چه رابطه ای می خواستند با رئيس مجلس ديدار داشته باشند؟

ايشان هميشه از "معجزه گفتگو" صحبت می کردند، بخاطر همين هميشه سعی می کردند با طيف های مختلف ديدار کنند و از مسائل و مشکلات همه گروه ها آگاهی داشته باشند. خوب ايشان در قبل از انقلاب هم فعاليت سياسی داشتند و روابط زيادی با سياسيون داشتند و هميشه سعی می کردند از اين روابط در جهت "بهبود" اوضاع استفاده کنند و در خصوص همين مسائل و مشکلات زندان ها و فضای سياسی کشور می خواستند با رئيس مجلس گفتگو کنند که باعث شد فشارها بر روی ايشان زياد شود و حتی از حقوق اوليه خود بعنوان يک زندانی سياسی هم محروم شوند.

همانگونه که اطلاع داريد جمعی از زندانيان سياسی رجايی شهر در ادامه اعتصاب غذای متناوب خود، از يکشنبه اعتصاب نامحدود غذايشان را در اعتراض به عدم رعايت حقوق اوليه اشان و بدرفتاری ماموران زندان شروع کردند که آقای صميمی هم يکی از اين اعتصاب کنندگان هستند. با شناخت نزديکی که شما از آقای صميمی داريد از اعتقاد ايشان به حرکتها و اعتراضات جمعی برايمان بگوييد؟

آقای صميمی هميشه بر روی دو مسئله تاکيد داشتند، يکی مسئله "حق" بوده است البته نه فقط حق خودشان بلکه حق سايرين، بعبارتی نگاه "ديگر خواه" در ايشان خيلی شديد است. لذا هر زمانيکه که حقوق يک زندانی تضييع می شود ايشان از اولين نفراتی هستند که اعتراض می کنند و به کمک آن زندانی می روند. مسئله ديگر "همکاری جمعی و فکر جمعی" است که ايشان هميشه در سرلوحه کارهای خود قرار می دادند و به اصل حرکت جمعی ايمان و باور داشتند.

با توجه به روحيه "مقاومت" و "پايداری" آقای صميمی، قطعا به اين اعتصاب ادامه خواهند داد و تجربه قبلی هم نشان داد که ايشان تا به خواسته اشان که احقاق حقوق زندانيان بود نرسيدند به اعتصاب خود ادامه دادند و آخرين شخصی بودند که اعتصاب خود را شکستند.

در پايان هر صحبتی داريد بفرماييد.

صحبت خاصی ندارم فقط بر اين باورم که تمام اين مسائل امتحانی است هم برای ما و هم مردم و هم زندانيانی که مظلومانه عمر خود را در پشت ديوارهای زندان سپری می کنند.

با تشکر از فرصتی که در اختيار ما قرار داديد.