رادیو فردا:

ايران به پیشنهاد آژانس برای مبادله سوخت اتمی پاسخ رسمی داد

 

ديپلمات های غربی روز سه شنبه اعلام کردند که جمهوری اسلامی ايران به پيشنهاد مبادله سوخت اتمی، که مورد حمايت گروه ۱+۵ بود، پاسخ رسمی داده و با صدور اورانيوم غنی شده خودبه خارج مخالفت کرده است.

برای ماه ها رسانه های دولتی ايران با انتقاد از پيشنهاد آژانس بين المللی انرژی اتمی برای مبادله سوخت هسته ای، پيشنهاد مورد نظر دولت جمهوری اسلامی را به عنوان شرط اصلی تامين سوخت هسته ای راکتور تحقيقاتی تهران مطرح می کردند.

براساس طرح پيشنهادی آژانس بين المللی انرژی اتمی، ايران نزديک به هفتاد درصد از اورانيوم غنی شده خود را به روسيه منتقل کرده و پس از افزايش عيار اين اورانيوم، محموله به فرانسه صادر شده و در آنجا به ميله های سوختی تبدیل می شد. بر اساس اين روند، پس از يکسال اورانيوم غنی شده ايران به صورت سوخت مورد نياز راکتور تحقيقاتی به اين کشور باز می گشت.

ديپلمات ها به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته اند: ايران پاسخ رسمی خود به پيشنهاد مبادله سوخت اتمی را توسط علی اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس، در روز ششم ژانويه به يوکيا امانو، مديرکل آژانس، ارائه کرده است.

 

طبق اين گزارش، ايران در پيشنهاد خود تصريح کرده که تنها حاضر به مبادله اورانيوم غنی شده با ميله های سوختی به طور همزمان در خاک خود است.

جمهوری اسلامی ايران در تابستان از آژانس بين المللی انرژی اتمی خواسته بود تا سوخت راکتور تحقیقاتی تهران را تامين کند که به دنبال اين تقاضا، نمايندگان تهران و کشورهای آمريکا، روسيه، فرانسه و آژانس در روز ۱۹ اکتبر برای بحث در خصوص تامين اين سوخت به مذاکره پرداختند.

در پايان اين گفت و گوها، محمد البرادعی، مدير کل سابق  آژانس، پيش نويس طرحی را به ايران ارائه کرد که بر اساس آن ۱۲۰۰ کيلوگرم از ذخيره ۱۵۰۰ کيلويی اورانيوم با غنای ۳.۵ درصد ايران به روسيه ارسال شده و پس از غنی سازی آن تا ميزان نزديک به ۲۰ درصد و تبديل به ميله های سوخت اتمی در فرانسه، به ايران بازگردانده می شد.

پيشتر مقامات ايران ضمن مخالفت با پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهان مبادله همزمان اورانیوم غنی شده با عیار کم  با سوخت اتمی شده بودند.

منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران، اواخر آبان ماه سال جاری گفته بود: «ما حتما سوخت سه و نيم درصدی‌مان را از کشور خارج نمی‌کنيم. مفهوم اين حرف اين است که مبادله همزمان سوخت را قابل بررسی می‌دانيم آن هم در داخل ايران».

باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، تا پايان سال ۲۰۰۹ به ايران فرصت داده بود تا به اين پيشنهاد پاسخ دهد. ایران پس از پایان این ضرب الاجل پاسخ خود را به به آژانس ارائه کرده است.

در همين زمينه، نمايندگان فرانسه، آمريکا، بريتانيا، چين، روسيه، و آلمان، کشورهای عضو گروه ۱+۵،  در مذاکرات روز شنبه گذشته در نيويورک نتوانستند به توافقی در باره تشديد تحريم ها عليه ايران دست يابند.

 

بن‌بست در مذاکرات اتمی، بحث گزینه نظامی را جدی‌تر کرده است

توسط میرعلی حسینی

اخیرا ژنرال دیوید پترائوس، رييس فرماندهی مركزى ارتش آمريكا، در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است ارتش ایالات متحده «طرح‌های احتیاطی» را برای مواجهه با برنامه اتمی ایران آماده کرده است. به گفته این فرمانده ارشد ارتش آمریکا «با وجود تدابیر اتخاذ شده از سوی تهران، تاسیسات هسته‌ای ایران را می‌شود بمباران کرد».

پس از این گفته‌ها مجله اکونومیست گفت‌وگویی با دو کارشناسان سیاسی آمریکایی انجام داده است که هر دو حمله نظامى را به عنوان «آخرین راه حل» براى مسئله هسته‌اى ایران می‌انگارند.

این گفت‌وگو در کنار یک نظر سنجی اینترنتی و چندین مقاله و نوشته دیگر در مخالفت و موافقت با چنین «راهکار نهایی» منتشر شده است.

سخنان اخیر برخی مقام‌های آمریکایی در مورد «طرح‌های احتیاطی» و مطرح شدن مجدد امکان یک حمله نظامی به ایران، خود پس از آن بیان می‌شود که گفت‌وگوها کشورهای ۵+۱ با تهران بر سر برنامه اتمی برای چندمین بار با بن‌بست روبه‌رو شده است.

آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان، روز دوشنبه پس از آنکه با نخست وزير اسرائيل دیدار کرد گفت كه «اگر رفتارهاى ايران تغيير نكند ما به تلاش‌ها براى اعمال تحريم‌هاى فراگير كمک خواهيم كرد.» هر چند خانم مرکل می‌گوید امیدوار است كه اين تحريم ها در دستور كار شوراى امنيت سازمان ملل قرار گيرد ولى چنانچه شورای امنیت در این زمینه اقدامی نکند «ما براى انجام تحريم ها همراه با كشورهايى كه چنين هدفى دارند همكاری خواهيم كرد

تحریم‌های احتمالی جدید در کنار مطرح شدن دوباره طرح‌های احتیاطی نظامی؛ به نظر می‌رسد همه این‌ها نشان از تغییراتی جدید در سیاست آمریکا دارد. سیاستی که پس از روی کار آمدن باراک اوباما «مذاکره با دولت ایران» را پیشنهاد می‌کرد و هر چند همچنان پا برجاست اما از سوی مقام‌های حکومتی ایرانی با واکنشی سرد و حتی مخالف روبه‌رو شده است.

هوشنگ حسن یاری، استاد دانشگاه کالج سلطنتی نظامی کانادا به رادیو فردا درباره «طرح‌های احتیاطی نظامی» می‌گوید: به نظر من چنین امری جدی‌تر از گذشته در بحث مقام‌های آمریکایی و دولت‌های کشورهای نزدیک به آمریکا مطرح می‌شود. در گذشته چنین بحثی همواره مورد توجه آمریکایی ها بود، اما از زمانی که مسئله هسته‌ای ایران از نظر غربی‌ها به بن بست رسیده، این بحث حمله نظامی خیلی جدی‌تر شده و ظاهراً دولت آقای اوباما هم تحت فشار بسیاری قرار دارد؛ چه از داخل و چه از جانب کسانی که در داخل آمریکا از وضعیت فعلی ناخرسند هستند و چه متحدین آمریکا در خارج و به خصوص بسیاری از کشورهای عربی منطقه خاورمیانه.

یک حمله نظامی احتمالی می تواند به جنبش دموکراسی خواهی در ایران آسیب برساند؟

قطعاً چنین جنبشی و چنین تفکری متاثر خواهد شد، به خاطر این که حمله به ایران حمله به سرزمین تمامی این افراد خواهد بود، چه آنهایی که امروز در قدرت هستند و چه آنهایی که مخالف قدرت هستند. به خصوص هر حمله ای ضایعات خود را به دنبال خواهد داشت. به خاطر این که علی رغم ادعاهایی که بمب ها هوشمند هستند، جنگ، کور است. جنگ به واقع ویرانگر است و در این ویرانی هر کسی و هر چیزی ممکن است طعمه جنگ شود، چه آنهایی که مخالف دولت فعلی هستند و چه آنهایی که موافق‌اند.

برای نمونه یکی از مخالفان حمله نظامی، خانم امیلی لنداو، کارشناس موسسه مطالعات امنیت ملی در آمریکا معتقد است از طریق حمله نظامی نمی‌شود مسئله هسته‌ای ایران را حل کرد و به ویژه در برابر موافقان حمله نظامی تاکید می‌کند که دیپلماسی واقعی با ایران هنوز آغاز نشده است. نظر شما چیست؟

اگر که دیپلماسی معنایش این باشد که به هر تقدیر دیپلمات‌های ایران با دیپلمات‌های سازمان های بین المللی یا کشورهای مختلف در مورد پرونده هسته ای ایران به گفت‌وگو بنشینند، چنین امری طی سال‌های گذشته وجود داشته و امروز هم ادامه دارد. نمونه بارز دیپلماسی همین ملاقات‌ها است؛ آنچه که در وین مثلاً صورت می گیرد، در ژنو صورت گرفته، در نیویورک و... منتهی بعضی‌ها بر این عقیده هستند که دیپلماسی به تنهایی راهگشا نخواهد بود، به چند دلیل: یک اینکه ایران اساساً به دنبال حل مسئله فعلی نیست و از آنجا که مسئله هسته ای را یک حق برای خود می‌داند، به هیچ چیز دیگری کم‌تر از آن راضی نخواهد بود. در این مورد، خب در چنین شرایطی می‌شود سال‌ها و دهه‌ها صحبت کرد، بدون این که نتیجه مثبتی به دست بیاید. از طرفی اگر ایران حاضر شود به تبادل سوخت هسته ای که با درصد کم دارد با غنای بیشتر، بالطبع دیپلماسی را وارد یک مرحله متحولی خواهد کرد که در آن مرحله انتظار می‌رود که تنش‌ها کاهش پیدا کنند و حداقل روال دیپلماسی عادی‌تر شود. بنابراین، به اعتقاد من شورای امنیت سازمان ملل که باید مرکز دیپلماسی جهانی باشد، به تدریج دارد این نقش را از دست می‌دهد.

نقش و نتیجه مطالعات موسساتی که به آنها تینک تنک (اندیشه ساز) می‌گویند، در اتخاذ چنین تصمیمی تا چه حد است؟

به نظر من خیلی مهم است. اگر شما مثلاً به وضعیت در آمریکا نگاه کنید، می‌بینید که این مراکز اندیشه‌سازی، از دیپلمات‌های سابق بهره می‌برند، تعداد بسیاری از نظامیان بلندمرتبه آمریکا با این مراکز همکاری دارند و بعضی از این مراکز برای انجام مطالعاتی که دولت از آنها می‌خواهد، کمک‌های مالی دریافت می‌کنند. ضمن این که این مراکز می‌توانند دریافت کننده تقاضا از دولت‌ها بشوند و کمک‌های مالی در این مورد دریافت کنند، منتها مطالعاتی که انجام می‌دهند، مطالعاتی است که در آن سعی می‌شود وضعیت آنطور که هست نشان داده شود و نه آنطور که نظامیان یا سیاسیون طالب‌اند.

آلمان و اسرائیل خواستار تحریم‌های «فراگیر و فلج‌کننده» علیه ایران شدند

 

همزمان با تهديد صدر اعظم آلمان مبنى بر تشديد تحريم هاى ايران در صورت عدم همكارى تهران بر سر برنامه اتمى اش، منوچهر متكى، وزير امور خارجه جمهورى اسلامى مى گويد كه نشانه ‌هايى مبتنى بر واقع ‌بينى از طرف مقابل ديده شده است.

آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان، روز دوشنبه پس از ديدار با نخست وزير اسرائيل گفت كه «اگر رفتارهاى ايران تغيير نكند ما به تلاش ها براى اعمال تحريم هاى فراگير كمك خواهيم كرد

وى ابراز اميدوارى كرد كه اين تحريم ها در دستور كار شوراى امنيت سازمان ملل قرار گيرد ولى افزود: اگر اين اتفاق رخ ندهد ما براى انجام تحريم ها همراه با «كشورهايى كه چنين هدفى دارند» كار خواهيم كرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نیز در این کنفرانس خبری خواستار تصویب فوری «تحریم ها فلج کننده» علیه ایران شد.

وی گفت: «رژیمی که مردم خود را سرکوب می کند...نمی تواند اجازه داشته باشد که به سلاح هسته ای دست یابد

آلمان همراه با آمريكا، روسيه، چين، فرانسه و بريتانيا شش كشور عضو گروه پنج به علاوه يك را براى بررسى نحوه برخورد با فعاليت هاى هسته اى ايران را تشكيل مى دهد.

 

در حالى كه كشورهاى غربى تمايل خود را براى تشديد تحريم ها عليه تهران به دليل آنچه عدم همكارى تهران بر سر برنامه اتمى اش خوانده اند، ابراز كرده اند چين و روسيه در اين زمينه ديدگاه مخالفى دارند.

اين دو كشور خواستار انجام گفت و گو هاى بيشتر با تهران و ادامه مسير ديپلماسى هستند.

در همين حال، وزير امور خارجۀ ايران روز دوشنبه اعلام كرد كه پيرامون برنامۀ اتمى، پيام هايى را با قدرت هاى بزرگ مبادله كرده است.

سخنان منوچهر متكى، ۴۸ ساعت پس از آغاز رايزنى هاى شش قدرت بزرگ جهانى پيرامون اعمال تحريم هاى جديد عليه رهبران و ساختار اقتصادى – مالى سپاه پاسداران ابراز شده است.

تغيير موضع تهران؟

منوچهر متكى اظهار داشت: «پيام ها در حال رد و بدل شدن است و براى نتيجه گيرى از آنها بايد قدرى تامل كنيم اما در هر حال نشانه ‌هايى مبتنى بر واقع‌بينى از طرف مقابل ديده شده و ما پس از هرگونه پيشرفت احتمالى اظهار نظر خواهيم كرد

وى همچنين گفته است كه آمادۀ درك نتايج ملموس از گفت و گوهاست.

وزير امور خارجه ايران از پرداختن به جزئيات خوددارى كرد و در پاسخ به پرسشى پيرامون نشست نمايندگان گروه پنج به علاوۀ يك براى رايزنى در مورد اعمال تحريم هاى جديد گفت: «اين طور نگفته بودند

نمايندگان شش قدرت بزرگ جهانى روز شنبه در نيويورك تشكيل جلسه دادند و در مورد راه هاى احتمالى تحريم هاى آينده عليه ايران گفت و گو كردند.

رابرت كوپر، مقام ارشد اتحاديه اروپا كه رياست گفت و گوها را بر عهده داشت، در پايان نشست نيويورك گفت كه اين اجلاس، يك رايزنى فنى و تكنيكى بود و قرار نبود طى آن تصميمى اتخاذ شود.

آقاى كوپر افزود: نتيجه اى كه از اين ديدار حاصل شد، توافق بر سر اين بود كه دولت ايران از درك كليدى گفت و گوهاى ژنو عاجز بوده و در سه موضوع مربوط به هم، از برآوردن خواسته هاى جامعۀ جهانى كوتاهى كرده است.

«
نخست، ايجاد تاسيسات پنهانى غنى سازى در قم بدون آگاه كردن آژانس بين المللى انرژى اتمى، دوم، عدم همكارى دولت ايران با آژانس در مورد برخى از جنبه هاى مشخص برنامه هاى اتمى اش و سوم، رد پيشنهاد مبادلۀ اورانيوم [غنى شدۀ سه ونيم درصدى خود] با سوخت مورد نياز راكتور پژوهشى تهران

كاهش روابط تهران - لندن

وزير امور خارجۀ جمهورى اسلامى ايران روز دوشنبه همچنين در كنفرانسى با عنوان «همايش بين المللى خليج فارس» با اشاره به تجديدنظر دولت ايران در روابط با بريتانيا از احتمال كاهش اين روابط در ده تا دوازده عرصۀ كارى خبر داد.

شبكه انگليسى «پرس تى وى» متعلق به تلويزيون دولتى ايران در گزارشى گفته است: با توجه به تنش در روابط ايران و بريتانيا، منوچهر متكى به محدود كردن روابط در حوزه هاى گوناگون تاكيد كرده و گفته است كه كاهش مناسبات دو دولت، طى شش ماه گذشته، تحت مطالعه و بررسى بوده است.

آقاى متكى در اين زمينه توضيح بيشترى نداده ولى «پرس تى وى» در گزارش خود اضافه كرده كه تعدادى از اعضاى مجلس شوراى اسلامى، خواهان قطع روابط با بريتانيا شده اند و لايحه اى نيز در اين زمينه آماده كرده اند.

تدوين كنندگان اين لايحه، بريتانيا را به دست داشتن در ترور مسعود على محمدى در سه شنبۀ گذشته متهم كرده اند، اتهامى كه لندن آن را رد كرده است.

«
استعفاى حيدرى پذيرفته نشده»

خبرگزارى هاى ايران اظهارات وزير امور خارجۀ ايران در مورد عدم پذيرش استعفاى محمد رضا حيدرى، ديپلمات مستعفى مقيم نروژ، را نيز مخابره كرده اند كه طى آن گفته است: «اين فرد استعفاى خود را تقديم مسئولان سفارت ايران در نروژ كرده بود، اما با توجه به پذيرفته نشدن درخواستش، قاعدتا بايد به كار و ماموريت اش در آن كشور خاتمه مى داد و به فعاليت خود در وزارت خارجه باز مى پرداخت. اين تكليف اعلام شدۀ ادارى است و اميدواريم بر همين اساس، وى را در ادامۀ خدمات در نروژ داشته باشيم

در حالى كه آقاى حيدرى در گفت و گو با رسانه ها، دلائل عدم همكارى خود با دولت جمهورى اسلامى را سياست هاى سركوب آن دولت در برخورد با ايرانيان اعلام كرده و قصد بازگشت به ايران را ندارد، منوچهر متكى گفت كه منتظر بازگشت حيدرى به وزارت امور خارجه هستيم.
وزير امور خارجۀ جمهورى اسلامى اضافه كرد: «كاركنان وزارت امور خارجه گول برخى فضاسازى‌ها را نمى خورند

 

 

بی بی سی:

ملاقات مقام های مرزی ایران و عراق برای رفع اختلافات

 

وزرای امور خارجه دو کشور اخیرا درباره اختلافات مرزی مذاکره کردند

به گزارش رسانه های ایران مقام های مرزی این کشور پس از ملاقاتی در روز دوشنبه با مقام های عراقی اظهار امیدواری کردند که "سوءتفاهم ها" در باره اختلافات مرزی برطرف شود.

پیشتر در ماه جاری وزرای خارجه دو کشور از تشکیل کمیته هایی برای حل مناقشات مرزی خبر داده بودند که پس از آن بود که دولت عراق از "اشغال موقت" یکی از چاه های نفتی میدان فکه توسط نیروهای ایرانی خبر داد. ایران آن حادثه را سوءتفاهم خواند.

ابهام در باره این که خط مرزی میان ایران و عراق در کجا قرار دارد، در گذشته باعث اختلاف نظر در باره مالکیت چاه های نفتی شده است.

اکنون به گزارش تلویزیون ایران، سردار حسین ذوالفقاری که سرپرستی هیات ایرانی را در گفت و گوهای دوشنبه میان مقام های ارشد مرزی دو کشور به عهده داشت، گفت که لازم است دو کشور از نزدیک با هم همکاری کنند.

او پس از این ملاقات در شهر مرزی قصر شیرین اظهار امیدواری کرد که "سوءتفاهم های موجود" از طریق اجرای موافقتنامه های مرزی که قدمت آنها به 1975 می رسد برطرف شود.

سردار ذوالفقاری همچنین گفت: "در نشست امروز قرار بر اين شد تا بر مبنای قوانين و مقررات بين المللی، علائم مرزی در مرزهای دو کشور تجديد ساخت شوند چرا که در خيلی از نقاط مرزی، علائم مرزی مشخص و روشنی نداريم و لازم است ساماندهی ها و به‌روزسازی لازم را در اين مقوله انجام دهيم."

بعد از جنگ هشت ساله ایران و عراق، میله های مرزی که نشان دهنده خط مرزی دو کشور است، از بین رفته است. برخی می گویند که همین مسئله نیروهای مرزداری دو کشور را در تشخیص خط مرزی با مشکل روبه رو کرده و باعت بروز اختلافاتی شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس محسن ابوالحسین سرپرت هیات عراقی نیز گفته است که "مشکلات و سوءتفاهم ها در بخش های آبی و خشکی" مرز باید هرچه سریعتر حل شود.

به نظر می رسد که مقام های عراقی با بدبینی به توافق نامه 1975 الجزایر می نگرند، توافقنامه ای که ایران خواستار استناد به آن برای حل اختلافات است.

هشیار زیباری وزیر خارجه عراق ماه گذشته با اشاره به اینکه که مقامات دولت ایران اصرار دارند تا هر گونه مذاکره ای بر سر مسائل می بایست مطابق توافق نامه ۱۹۷۵ الجزایر صورت گیرد گفت: "همه ما تاریخچه شکل گیری توافق الجزایر و کاستی های آن را می دانیم." البته او افزود که هرچند دولت عراق ملاحظاتی در مورد این توافق نامه دارد اما این به آن معنی نیست که عراق به آن پایبند نیست.

یکی از موارد اختلاف دو کشور به یک میدان نفتی غیرفعال در ناحیه ای حساس مربوط می شود که ماه گذشته موقتا تحت کنترل نیروهای ایرانی در آمد. عراق می گوید این میدان در عمق صد متری داخل مرز قرار دارد و خود را مالک آن می داند.

هشیار زیباری اختلاف کشورش با ایران بر سر چاه شماره ۴ منطقه فکه را موضوع جدیدی ندانسته و گفته بود که "ورود غیرقانونی" نیروهای ایرانی و اشغال موقت این چاه رویدادی است که از سال ۲۰۰۶ تا کنون هر سال رخ داده اما دولت عراق بدون رسانه ای کردن موضوع به مذاکره با ایران پرداخته است و در اکثر موارد نیز دولت ایران پاسخ مثبت به خواسته های عراق داده است.

مسائل مربوط به خطوط مرزی، منابع آب، معادن، ترددهای مرزی، هواپیماهای عراقی در دست ایران از جمله مسائلی است که عراق می گوید بر سر آنها با ایران اختلاف دارد.

 

هرانا:

اعتصاب سه روزه ی رانندگان کامیون های شرکت احیاگستران اسپادان در ذوب آهن اصفهان

 

رانندگان کامیون های شرکت احیاگستران اسپادان در ذوب آهن اصفهان به دلیل عدم دریافت حقوق، سه روز متوالی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق اصناف، کارگران: رانندگان شرکت احیاگستران اسپادان که کامیون های متعلق به کارخانه ذوب آهن را در اجاره دارد وتمامی حمل و نقل غیر ریلی کارخانه را انجام می دهند؛ در حرکتی اعتراضی سه روز متوالی دست از کار کشیدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعتصاب رانندگان این شرکت در ادامه اعتصاب آبان ماه است که به راهپیمایی وتجمع در برابر فرمانداری شهرستان لنجان نیز کشیده شد.
رانندگان شرکت هنوز حقوق آبان و آذر ماه خود را دریافت نکرده اند وشرکت نیز علت این تاخیر را دریافت نکردن مطالبات اش از کارخانه عنوان می کند.

روز شنبه 26 دی ماه پس از آنکه رانندگان در محل کار خود حاضر شدند نماینده شرکت اعلام کرد که یکی از رانندگان به خاطر ایجاد شایعه ای مبنی بر این که شرکت مطالبات اش را از کارخانه دریافت کرده است از کار اخراج می شود شایعه ای که موجب نارضایتی واعتراض ونیز تهدید شرکت به اعتصاب شده بود. رانندگان در اعتراض به این حکم دست از کار کشیدند ودر پی آن یکی از مسئولان حراست ذوب آهن به میان کارگران آمد و خواستار ازسرگیری کار شد که با مخالفت رانندگان روبرو شد. موضوع اخراج یکی از رانندگان باعث مشاجره شدید مسئول حراست با نماینده شرکت احیاگستران اسپادان شد و مسئول حراست اعلام کرد که شرکت به هیچ وجه حق اخراج هیچ یک از رانندگان را ندارد با این همه رانندگان خواستار پرداخت حقوق عقب مانده خود شدند وبه اعتصاب شان ادامه دادند.

گفتنی است از روز شنبه تا روز دوشنبه 28 دی ماه اعتصاب  این کارگران در سه شیفت کاری صبح عصر و شب ادامه داشت به طوری که شرکت احیا گستران مجبور شده 45 کامیون شخصی را برای انجام کار به خدمت بگیرد تا توقفی در حمل ونقل کارخانه پیش نیاید پیش بینی می شود در صورت ادامه اعتصاب رانندگان کارخانه ذوب آهن قراردادش را با شرکت یاد شده لغو کند وقرارداد رانندگان را به قرارداد مستقیم تبدیل کند.

 

 

بیانیه شورای دفاع از حق تحصیل دربارۀ احکام سنگین دستگاه قضایی علیه دانشجویان ستاره دار

 

شورای دفاع از حق تحصیل ضمن اعتراض به احکام سنگین صادر شده برای دانشجویان ستاره دار همچون ضیا نبوی و مجید دری از سازمان های حقوق بشری خواسته است که در برابر این بیداد ساکت ننشینند.
 

این شورا در بیانیه خود همچنین خطاب به اقتدارطلبان آورده است که راه هزاران بار پیموده شدۀ همۀ مستبدان را باز نپیمایند که مقصدش جز شکست و خواری نیست.
 

شورای دفاع از حق تحصیل افزوده است که زندان و تازیانه ذره ای در حق خواهی اعضا این شورا و دانشجویان زندانی خللی ایجاد نخواهد کرد.
 

متن بیانیه شورای دفاع از حق تحصیل به شرح زیر است:

در شرایطی که نزدیک به یک ماه  از بازداشت و بی خبری مطلق از وضعیت «سمیه رشیدی»، دانشجویی که همین امسال به خیل ستاره داران پیوست، می گذرد و «شیوا نظرآهاری» -دانشجوی محروم از تحصیل- برای بار چندم بازداشت شده است، ابتدا حکم سنگین 15 سال حبس و تبعید و 74 ضربه تازیانه برای ضیا نبوی -دانشجوی ستاره دار سال 87- و امروز، حکم 10 سال حبس و تبعید برای مجید دری، شگفتی ساز شد.
 

به راستی مجید و ضیا و سمیه و پیمان و شیوا و سعید و مهدیه و سروش مرتکب چه اعمالی شده اند که این چنین بازداشت می شوند یا در دستگاه قضایی نظام محکومیت های سنگین می گیرند.
 

در پیشگاه مردم ظلم ستیز کشورمان که حکم دهنگان نهایی ایشانند، اعلام می کنیم: جمع شده بودیم تا  ابتدایی‌ترین حقوق انسانی‌مان را مطالبه کنیم. حق مسلمی که در سدۀ 21 ناباورانه، از ما دریغ شده است و به گواه تاریخ تنها در کمتر جایی سابقه دارد؛ آن هم توسط دولتی با ادعای 100 درصد آزادی! جمع ما جز «حق تحصیل»، هیچ نگفت و نخواست. اما دریغ که سخن برحق‌مان را نه تنها گوش شنوایی نبود که منکر وجودمان شدند.
 

امسال نیز با ادامه‌ی روند محروم کردن استعدادهای درخشان از تحصیل و ستاره‌دار کردن دانشجویان نخبه، بر عناد با دانشگاه و دانشجو افزودند. دهها ستاره دار امسال سندی است بر ادامه ی روند حذف هر صدای منتقدی. در این سالها ما را چاره‌ای نبود جز آن که همه‌ی هم‌ّمان این باشد که با حضور فیزیکی خود فریاد برآوریم: «ما ستاره‌دارانیم»: در راهروهای مجلس، وزارتخانۀ علوم، صحن دانشگاهها که خانه همیشگی مان بوده است و گاه در خیابان های شهرکه چند روزی مانده به انتخابات سال جاری، تکه هایی از آن محل حق
خواهی شد.
 

حال پس از 200 روز بازداشت غیرقانونی ضیاء نبوی و مجید دری از اعضای شورای دفاع از حق تحصیل را به حبس و تبعید در ایذه محکوم کرده اند. ما در پیشگاه مردم ایران شهادت می دهیم که دوستانمان جز حق خواهی هیچ نکرده اند و تمام اتهامات وارد به ایشان بی اساس بوده و انتقامی است که دشمنان آزادی از دانشجویان ستاره دار می گیرند.
 

ما اعضای «شورای دفاع از حق تحصیل» ضمن محکوم کردن این احکام، قاطعانه خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی به خصوص دوستان دربندمان و اعضای شورای دفاع از حق تحصیل هستیم.
 

ما به اقتدار طلبان می گوییم که راه هزاران بار پیموده شدۀ همۀ مستبدان را باز نپیمایند که مقصدش جز شکست و خواری نیست. همچنین در این جا اعلام می کنیم که زندان و تازیانه ذره ای در حق خواهی ما و دوستان دربندمان خللی ایجاد نخواهد کرد.
 

از سازمان های حقوق بشری مستقل جهان نیز می خواهیم که در برابر این بیداد ساکت ننشینند و از راههایی که خود شناسایی خواهند کرد برای کمک به دانشجویان محروم از تحصیل ایران به پا خیزند.

شورای دفاع از حق تحصیل
28 دی 1388

 

حکم قصاص برای یک جوان متهم به قتل

 

صبح امروز در شعبه 71 دادگاه كيفري استان تهران، جوان 28 ساله ای به جرم ارتکاب یک قتل ناموسی به قصاص محکوم شد.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: پسر جواني كه سال گذشته مردي را كه مزاحم خواهرش شده بود ، با ضربات چاقو به قتل رسانده بود، به قصاص محكوم شد.

به گزارش فارس ، قاتل جوان 28 ساله‌اي به نام جعفر است كه با همدستي خواهر خود اقدام به قتل محسن كرده و سپس از صحنه متواري شده‌ است.

خواهر قاتل كه به عنوان معاون در قتل متهم بود،‌ دستگير شد و به ارتكاب قتل توسط برادرش اعتراف كرد و مدعي شد مقتول مزاحم تلفني وي بوده است.

زن جوان دستگير و مدعي شد مقتول از مدتها پيش براي وي مزاحمت ايجاد كرده بود تا اينكه سرانجام ديروز در يك قرار صوري، برادرم وي را به قتل رساند و از صحنه متواري شد.

صبح امروز ، جلسه رسيدگي به اين پرونده در شعبه 71 دادگاه كيفري استان تهران و به رياست قاضي نورالله عزيزمحمدي برگزار شد.

قاضی عزیز الله محمدی بعد از شنیدن اظهارات ثريا از متهم به قتل خواست در جايگاه قرار بگيرد كه جعفر با قرار گرفتن در جايگاه و قبول اتهام قتل عمد گفت: اتهام را قبول دارم ولي اين كار با نيت قبلي نبود و تنها به خاطر دفاع از ناموسم مرتكب قتل شدم. او مزاحم خواهرم مي‌شد و قصد داشت به زور وارد خانه او شود و او را مورد اذيت و آزار قرار بدهد.

در ادامه قاضي از متهم خواست آخرين دفاع خود را بيان كند كه وي گفت: من از كاري كه كردم پشيمان هستم و از خانواده اولياي دم مي‌خواهم كه من را ببخشند.

متهم به سمت والدين مقتول رفت و به پاي آنها افتاد و از آنها خواست او را ببخشند ولي آنها بر درخواست قصاص پافشاري كردند.

قاضي عزيزمحمدي ختم جلسه را اعلام كرد و براي اعلام نظر، به همراه مستشاران دادگاه وارد شور شدند كه در نهايت حكم به قصاص متهم دادند.

 

 

علی پرویز به سه سال حبس تعزیری محکوم شد

علی پرویز دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه خواجه نصیر به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندی، اندیشه و بیان: علی پرویز در روز ۱۲ آبان ماه در منزل پدری دستگیر و به اوین منتقل شد.
 

به گزارش امیر کبیر آخرین دادگاه این دانشجو هفته گذشته پایان یافت و این حکم دو روز پیش به وی ابلاغ شد. از جمله اتهامات علی پرویز تهیه و توزیع فیلم و عکس از اعتراضات دانشجویی بالاخص تجمع دانشجویان خواجه نصیر در اعتراض به حضور صفار هرندی در دانشکده برق این دانشگاه در تاریخ ۱۰ آبان ذکر شده است. از دیگر اتهامات وی اقدام علیه امنیت ملی و تبانی برای تجمع در روز ۱۳ آبان اعلام شده است.
 

گفتنی است دادگاه سهیل محمدی دیگر دانشجوی بازداشتی در ۱۲ آبان امروز برگزار شد که نتیجه آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
 

عباس قادری نیز که در روز ۱۶ آذر پس از مراجعه به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شده بود، پس از ۴۲ روز بازداشت در زندان اوین، روز گذشته با قرار کفالت آزاد شد.
 

از دیگر دانشجویان بازداشتی خواجه نصیر همچنان خبری جدید در دست نیست.
 

هم اکنون ۱۲ تن از دانشجویان خواجه نصیر در بازداشت به سر می برند.

 

 

هشدار آیت الله خامنه ای به مخالفین داخلی

 

آیت الله "علی خامنه ای" رهبر جمهوری اسلامی امروزطی سخنانی در تهران بار دیگر به همه سران نظام و مخالفین خود که وی از آنها به عنوان "خواص" یاد می کند ، هشدار داد.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندی، اندیشه و بیان:  رهبرجمهوری اسلامی که در دیدار با مسئولان "شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی" و روسای ستاد های دهه فجر سراسر کشور سخن می گفت، ازجمله تصریح کرد که : " دردوران فتنه و غبارآلود بودن فضا ، وظیفه همه بویژه خواص ، موضع گیری شفاف و پرهیز از سخنان و مواضع دوپهلو است".

آیت الله خامنه ای با اشاره به مراسم سالانه بیست و دوم بهمن هر سال ، تظاهرات خیابانی و حضور میلیونی ، به گفته وی ، مردم را نشان انسجام واتکای انقلاب به ایمان مردم دانسته و گفت : "دشمنان برای سرپوش گذاشتن بر این انسجام و وحدت تلاش دارند و با کمک عوامل خود ، و در تبلیغات اینگونه وانمود می کنند که انسجام و جهت گیری واحد مردم دچار انشقاق و چند دستگی شده است. آ

آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به "دشمنان" گفت ، آنها همواره مخالف شفاف بودن هستند ، زیرا آنها در فضای غبارآلود و فتیه می توانند به اهداف خود برسند. وی تاکید کرد:" در شرایط کنونی همه جریان ها و گرایش ها ی سیاسی داخل نظام باید خط و مرز خود را با دشمن به صورت شفاف مشخص کنند و در این میان وظیفه خواص و بویژه خواصی که تاثیر گذاری بالائی دارند ، بیش از دیگران است.

 آیت الله خامنه ای افزود : وقتی سران استکبار و ظلم ، اشغالگران کشورهای اسلامی، وارد میدان می شوند و موضع گیری می کنند ، دو پهلو و مبهم سخن گفتن صحیح نیست ، زیرا باید مشخص شود ، افرادی که داخل نظام جمهوری اسلامی هستند ، چه موضعی دارند و آیا حاضر هستند از دشمن تبری جویند.

بازداشت 4 نفر به اتهام ترور دادستان خوی

 

فرماندار شهرستان خوی در شمال غرب ایران، امروز سه شنبه، از بازداشت چهار نفر به اتهام شرکت در ترور دادستان خوی خبرداد.

 

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندی، اندیشه وبیان: ابراهیم محمدلو در یک گفتگوی مطبوعاتی گفته است: " با توجه به تحرکات گروهک‍های معاند و ضد انقلاب به نظر می رسد وی توسط گروهک های معاند ضد انقلاب ترور شده باشد."

به گزارش العربیه، ولى‌الله حاج قلى‌زاده دادستان شهرستان خوى شامگاه دوشنبه درمقابل منزلش به ضرب گلوله سرنشینان یك دستگاه پژو كشته شد.

ابراهیم مزرعه ‌لى معاون فرماندار شهرستان خوى گفته است:" دادستان شهرستان خوى هنگام بازگشت از دفتر كار خود، مقابل منزل و در داخل اتومبیل با شلیك گلوله اى از نزدیك، به شدت زخمى مى ‌شود كه بعد از انتقال به بیمارستان فوت مى كند."

فخرعلی نیکبخت معاون سیاسی وامنیتی استاندار آذربیجان غربی نیز " حزب پژاک " را عامل ترور دادستان خوی معرفی کرد و دریک گفتگوی مطبوعاتی گفت :" افراد وابسته به این گروه تروریستی مسئولیت این عمل ننگین را برعهده گرفته است."

بر اساس اظهارات محمد موسوى رئیس دادگستری آذربایجان غربی حاج قلى زاده " طى چند روز گذشته به ترور تهدید شده بود."

خبرگزارى فارس وی را " از نیروهاى انقلابى " معرفی کرده و گفته است او " در زمینه رسیدگى به پرونده‌هاى ضدانقلاب، زمین ‌خوارى و مفاسد اخلاقى عملكرد درخشانى داشت."

گروه " پژاک " یا " حیات آزاد کردستان " که به دست داشتن درترور دادستان خوی متهم شده است علیه جمهوری اسلامی به شکل مسلحانه مبارزه می کند و ودستگاه قضایی ایران طی ماههای گذشته چند تن از بازداشت شدگان کُرد را به جرم عضویت در " پژاک " به اعدام محکوم کرده است.

شهرستان خوی از جمله شهرهایی است که از دو قومیت ترک وکُرد تشكیل شده است.

به غیر از استان کردستان ، کُردهای ایران که جمعیت آنها به هفت ملیون می رسد جزئی از ترکیب جمعیتی چند استان دیگر چون آذربایجان غربی ، کرمانشاه وایلام به شمارمی آیند.

در ایران که از شش قومیت عمده فارس ، ترک ، کرد ، عرب ، بلوچ وترکمن تشکیل شده است قومیت های غیرفارس حاکمیت را به نقض حقوق قومی خود از جمله حق تحصیل به زبان مادری ، مشارکت سیاسی و فرهنگی متهم می کنند وبرخی از تشکل های وابسته به این قومیت ها برای رسیدن به استقلال علیه حکومت مرکزی فعالیت می کنند.

 

تایید حکم سنگین و غیرانسانی نادر احسنی فعال دانشجویی

نادر احسنی توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب به یکسال زندان محکوم شد.

 

خبرگزاری هرانا ـ حقوق دانشجویی: نادر احسنی فعال دانشجوئی و از دستگیرشدگان روز 16 آذر 1386 در شعبه 26 دادگاه انقلاب به  1 سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش فعالین حقوق بشر و دمکراسی، نادر احسنی و ابوطالبی وکیل وی به این حکم سنگین اعتراض کردند و پرونده به شعبه 36 تجدید نظر ارسال گردید، روز شنبه26 دی ماه به آقای ابوطالبی وکیل احسنی اطلاع داده شد که حکم 1 سال زندان موکلش در دادگاه تجدید نظر مورد تایید قرار گرفته است.

این درحالی است که اکثر دستگیر شدگان روز 16 آذر 1386 که با آقای احسنی همزمان دستگیر شده بودند و دارای محکومیتهای تعزیری سنگین تر تا 5 سال بوده‌اند احکام آنها تقلیل یافت و به حبس تعلیقی تبدیل شده است و تقریبا اولین موردی است که حکم تعزیری مورد تایید قرار می‌گیرد.

نادر احسنی در تاریخ 11 آذر ماه 1386 از جلوی منزل شخصی پدری خود توسط مامورین وزارت اطلاعات ربوده شد و به سلول انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شد.

وی به مدت 68 روز در بند 209 زندان اوین زندانی بود، که 58 روز آن را در سلولهای انفرادی بسر برد. او در طی این مدت تحت وحشیانه ترین شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار داشت.

احسنی و سایر دستگیر شدگان، پس 68 روز در بند بودن با تلاشهای گسترده بین المللی، و با قرار وثیقه بسیار سنگین 100 میلیون تومانی آزاد شد.