شنبه  بيست و هفتم شهريور ١٣٨٩


 

شیوا نظرآهاری به شش سال حبس، تبعید به زندان ایذه و ۷۶ ضربه شلاق محکوم شد

شیوا نظر‌آهاری فعال حقوق بشر و عضو کمیته‌ی گزارشگران حقوق بشر، به ۷۶ ضربه شلاق، شش سال حبس همراه با تبعید به زندان ایذه محکوم شد.

حکم صادره از سوی قاضی پیرعباسی در شعبه بیست و شش دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شده است. شیوا نظر‌آهاری در تاریخ ۲۹ آذر ۸۸ زمانی که به همراه تعدادی از فعالین مدنی و حقوق بشری قصد شرکت در مراسم تدفین آیت الله منتظری را داشت بازداشت شد. وی سرانجام هفته‌ی گذشته و پس از نزدیک به یک سال بازداشت در زندان اوین با تودیع وثیقه‌ی ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

این عضو کمیته‌ گزارشگران حقوق بشر در دادگاه به اتهام محاربه، تبانی و اجتماع برعلیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی و تبلغ علیه نظام محاکمه شده بود. در حال حاضر کوهیار گودرزی، دیگر عضو کمیته‌ی گزارشگران حقوق بشر از ۲۹ آذر‌ماه سال گذشته بدون حتی یک روز مرخصی در زندان اوین در حال سپری کردن دوران یک سال محکومیت خود است.

 


 

تائید حکم زندان مجید توکلی

حکم حبس تعزیری مجید توکلی فعال دانشجویی از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تائید شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، حکم 8 سال و نیم حبس تعزیری مجید توکلی که از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب صادر شده بود توسط شعبه 54 دادگاه تجدید نظر استان تائید شد.

مجید توکلی عضو انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر در تاریخ 16 آذر سال گذشته در پی سخنرانی در تجمع روز دانشجو بازداشت شد.

وی هم اکنون در زندان رجایی شهر کرج تحمل حبس می نماید.

 


 

ابوالفضل عابدینی مورد ضرب و شتم وحشیانه قرار گرفت
شب گذشته، مورخ بیست و ششم شهریور ماه، ابوالفضل عابدینی نصر خبرنگار و فعال حقوق بشر، در زندان کارون اهواز به بدترین شکل مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

در این حادثه شخصی به نام "قلندری" از پرسنل این زندان به ابوالفضل عابدینی حمله ور شد و وی را به شدت مورد آزار و اذیت جسمی قرار داد.

ابوالفضل عابدینی در حیاط بند شش برای استفاده از سرویس بهداشتی به حالت انتظار بود که این فرد بدون هیچ دلیلی به وی حمله کرد و دست و پای این خبرنگار را به وسیله دست بند و پا بند به میله ای در حیاط بند شش بسته و ساعت ها به وسیله لوله سبز وی را کتک می زد.

شدت ضربات وارده به حدی است که دست و پای عابدینی کاملا سیاه و کبود شده این در حالیست که هیچ یک از مسولین زندان کارون پاسخ گوی وی نمی باشد.

شایان ذکر است که ابوالفضل عابدینی به یازده سال زندان محکوم و به شدت از ناراحتی قلبی رنج می برد.

عابدینی از بدو ورود به زندان کارون به طرق مختلف از جمله ممنوعیت ملاقات با خانواده، ممنوعیت تماس تلفنی، ممنوعیت تردد مورد فشار قرار گرفته است.

 


 

شیرین عبادی خطاب به حکومت: اجازه دهید پزشکان بدون مرز، زندانیان سیاسی را معاینه کنند

شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، روز جمعه ٢۶ شهریورماه (١۷ سپتامبر) و در آستانه سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک (جهت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل)، در یک کنفرانس خبری در آن شهر شرکت کرد و صریحا از حکومت ایران خواست اجازه دهد تعدادی از متخصصان گروه پزشکان بدون مرز به ایران بروند و زندانیان سیاسی را معاینه کنند.

به گزارش پایگاه رسمی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، شیرین عبادی در این کنفرانس به بازداشت نسرین ستوده، وکیل دادگستری در ایران اعتراض کرد و وضعیت سلامت و بهداشت زندانیان سیاسی را خطرناک خواند.

این کنفرانس خبری با همکاری کمپین بین المللی برای حقوق بشر در ایران و سازمان دیده بان حقوق بشر برگزار شده بود و شیرین عبادی زندانی کردن ستوده را نشان از وضعیت نگران کننده حقوق بشر در ایران دانست و گفت بازداشت او فقط به خاطر دفاع از موکلینش بوده است.

او همچنین گفت وضعیت نامناسب بهداشتی زندان ها و رفتار غیر قانونی با زندانیان سیاسی موجب بیماری بسیاری از آنان شده است.

برنده جایزه صلح نوبل ٢۰۰٣، همچنین خاطرنشان کرد فشار ها به قدری زیاد است که بسیاری از این زندانیان به محض آزادی راهی بیمارستان می شوند.

او با یادآوری ادعای محمود احمدی نژاد مبنی بر "آزاد" بودن ایران گفت اگر رئیس جمهوری ایران راست می گوید، اجازه دهد تعدادی از متخصصان گروه پزشکان بدون مرز به ایران بروند و زندانیان سیاسی را معاینه کنند.

هادی قائمی، سخنگو کمپین بین المللی برای حقوق بشر در ایران نیز گفت که هدف از برگزاری این نشست خبری، برجسته کردن نقض گسترده حقوق بشر در ایران به وبژه پس از انتخابات "زیر سوال رفته" ریاست جمهوری است.

او از رسانه های گروهی آمریکا خواست که در مصاحبه های مطبوعاتی با احمدی نژاد، او را در مورد نقض حقوق بشر در ایران مورد پرسش قرار دهند.

او همچنین گفت که این کنفرانس خبری بخشی از مجموعه فعالیت هایی است که این گروه برای دوران سفر محمود احمدی نژاد تدارک دیده است تا افکار عمومی را هر چه بیشتر از نقض گسترده حقوق بشر در ایران آگاه کنند.

 


 

جانشين رييس ستاد کل نيروهای مسلح: ايران در آستانه يک جنگ احتمالی است

سرتيپ پاسدار غلامعلی رشيد می گويد ايران در حال حاضر در شرايط تهديد به سر می‌برد و اين سخن گزافه نيست که در آستانه يک جنگ احتمالی در آينده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، جانشين رييس ستاد کل نيروهای مسلح گفته است ايران در شرايط تهديد که به گفته او شرايطی حد فاصل جنگ و صلح است به سر می برد.
آقای رشيد يکی از دلايل خود در ارايه چنين تحليلی را وجود چهارجنگ اتفاق افتاده در منطقه عنوان کرده است.

سرتيپ پاسدار رشيد همچنين گفته در ۱۰ سال گذشته همواره تهديداتی عليه ايران وجود داشته است. با اين حال اين مقام ارشد نظامی تاکيد کرده که فرماندهان نظامی آمريکا به گفته او اشتباه استراتژيک حمله به ايران را مرتکب نخواهند شد.

 


 

دادستان تهران از تمديد قرار بازداشت دو شهروند آمريکايی زندانی خبر داد

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران می گويد، قراربازداشت دو شهروند آمريکايی زندانی در تهران دو ماه ديگر تمديد شده است.
آقای دولت آبادی در گفت وگو با روزنامه خبر چاپ تهران، گفت پرونده دو شهروند آمريکايی با صدور کيفرخواست به دادگاه ارسال شده است.
پيش از اين هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا از ايران خواسته بود تا دو آمريکايی ديگر را که همچنان در تهران بازداشت هستند، آزادکند.
آقای جعفری دولت آبادی ابراز اميدواری کرده تا پايان امسال جلسه دادگاه رسيدگی به اتهامات دو شهروند آمريکايی زندانی در تهران تشکيل شود.
هفته گذشته از ميان سه شهروند آمريکايی زندانی در تهران، سارا شورد، يکی از اين زندانيان آمريکايی، با سپردن وثيقه نيم ميليون دلاری و ميانجيگری کشورهای سوئيس و عمان از زندان آزاد شد.

 


 

نامه کروبی به هاشمی رفسنجانی در مورد نظارت بر رهبری

مهدی کروبی، یکی از رهبران مخالفان دولت در ایران، در نامه ای به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان این کشور، خواهان اعمال نظارت بر عملکرد رهبر ایران و نهادهای تحت نظر او شده است.

آقای کروبی در این نامه که تاریخ روز ۲۲ شهریور را دارد و یک روز پیش از آغاز اجلاسیه اخیر خبرگان نوشته شده است، رهبری را طبق قانون اساسی در قبال اختیاراتش مسئول دانسته و گفته است که مجلس خبرگان باید جلوی "تزلزل جایگاه ولایت فقیه و رهبری به واسطه اهمال در انجام وظایف یا استفاده نادرست از اختیارات" را بگیرد.

در این نامه آمده است که می توان "ده ها سئوال از عدم رعایت حقوق حقه مردم و بی کفایتی مدیران اجرایی و قضایی و به ویژه تجاوز به حقوق عمومی توسط نهادهای تحت پوشش رهبری" مطرح کرد.

آقای کروبی که در دوران حیات آیت الله روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، از معتمدان او بود و دو دوره ریاست مجلس شورای اسلامی را به عهده داشت، پس از انتخابات جنجال برانگیز سال گذشته ایران در ردیف یکی از رهبران جنبش اعتراضی مخالفان دولت قرار گرفت.

او در نامه تازه خود به آقای هاشمی رفسنجانی چند بار بر اختیارات گسترده مجلس خبرگان رهبری، از جمله حق عزل رهبری تأکید کرده و نوشته است که به عقیده او مجلس خبرگان از ظرفیت های قانونی اصول ۱۰۷، ۱۰۸ و ۱۱۱ قانون اساسی به درستی استفاده نمی کند.

اصل ۱۰۷ قانون اساسی ایران به "مسئولیت های" رهبری و مساوی بودن او با دیگران در برابر قوانین و اصل ۱۰۸ به اختیار مجلس خبرگان برای تصویب مقررات مربوط به وظایف خود اشاره دارد، اما اصل ۱۱۱ مربوط به عزل رهبری است.

در این اصل آمده است: "هرگاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم گردد یا معلوم شود که از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد. تشخیص این امر به عهده خبرگان مذکور در اصل یکصد و هشتم می باشد..."

آقای کروبی در نامه خود به رئیس مجلس خبرگان، از "عدم استقلال قوه قضائیه و فرمایشی بودن احکام دادگاه های سیاسی و مطبوعاتی"، دخالت "بی قید و شرط" سپاه و بسیج در مسائل سیاسی و "ورود گسترده و انحصارطلبی" آنها در حوزه اقتصاد به عنوان نمونه هایی از عملکرد نهادهای تحت نظر رهبری یاد کرده است.

او نوشته است که سپاه و بسیج در "مهندسی انتخابات" و "سرکوب خواسته های به حق" مردم نقش داشته اند و با واگذاری پروژه های بزرگ اقتصادی به سپاه از طریق "حذف مناقصه های عمومی"، شرایط برای انحصار طلبی و رانت خواری نظامیان فراهم شده است.

آقای کروبی همچنین با برشمردن انتقادات متعدد خود از عملکرد دولت، نوشته است: "اگر مجلس خبرگان به مسئولیت خطیر خود در راستای بی کفایتی، بی تدبیری، گزافه گویی، خرافه گویی، بی ادبی و گستاخی این دولت در موقع و زمان آن نپردازد، شاید زمانی به این نکته واقف شود که نوشداروی پس از مرگ سهراب باشد".

در گزارش هایی که از برگزاری آخرین اجلاسیه خبرگان رهبری در ایران منتشر شد، اشاره ای به طرح احتمالی مضامین مطرح شده در نامه آقای کروبی در جلسات خبرگان دیده نمی شد.

این اجلاسیه در روزهای ۲۳ و ۲۴ شهریور در تهران برگزار شد.

 


 

همسر عیسی سحرخیز، روزنامه‌نگار زندانی خواستار رسیدگی به وضعیت جسمی همسرش شد

همسر عیسی سحرخیز، روزنامه‌نگار زندانی، یک بار دیگر خواستار رسیدگی به وضعیت جسمی او در در زندان رجایی‌شهر کرج شد.

در این نامه سرگشاده خطاب به دادستان تهران، تاکید شده که خانواده آقای سحرخیز یک ماه پیش هم خواستار درمان او در مراکز تخصصی پزشکی شده بودند، اما آقای سحرخیز همچنان از امکان درمان درخارج از زندان محروم و ممنوع است.

عیسی سحرخیز، روزنامه‌نگاری است که در جریان ناآرامی‌های بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران در تیرماه سال گذشته بازداشت شد.

 


 

محمود احمدی نژاد: مجلس دیگر در راس امور نیست؛ دولت قوه اول کشور است. تفکیک قوا در نظام اسلامی معنا ندارد

محمود احمدی نژاد با ادعای اینکه "قوه مجریه قوه اول کشور است"، این سخن رهبر فقید جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه "مجلس در راس امور است" را، مربوط به دورانی دانست که پست نخست وزیری در کشور وجود داشت و امروز مناسبتی در این زمینه وجود ندارد.
وی همچنین از تحولات قریب الوقوع در دستگاه دیپلماسی کشور خبر داد و در دفاع از انتصابات جنجالی اخیر در حوزه مناطق بین المللی –- که به دلیل موازی کاری در سیاست خارجی، مورد انتقاد واقع شده بود- اظهار عقیده کرد "تغییر نگاهی كه در سیاست‌ خارجی رخ داده، باید در وزارت خارجه نهادینه شود و ساختار وزارت خارجه، تشكیلات سفارتخانه‌ها و درجه‌بندی آنها باید عوض شود."

احمدی نژاد در آستانه ششمین سفر خود به نیویورک و شرکت مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در گفتگویی مفصل با روزنامه رسمی دولت (ایران)، به سوالاتی در حوزه سیاست داخلی و خارجی پاسخ داد و ضمن اشاره به بحث استقلال قوا از یكدیگر، مدعی شد: "بعضی‌ها استقلال قوا را فقط برای قوه مقننه و قوه قضائیه می‌خواهند. درصورتی که اتفاقاً قوه مجریه، قوه اول كشور است، بعضی‌ها یك جمله امام را متعلق به زمانی كه نظام ما پارلمانی بوده برجسته می‌كنند، آن‌زمان رئیس‌جمهور مسئول اداره كشور نبوده، بلكه نخست‌وزیر مسئول اداره كشور بوده كه از طریق مجلس انتخاب می‌شده است. آن موقع مجلس بالا‌ترین بود، اما اكنون در قانون اساسی قوه مجریه بار اصلی اداره كشور را بر دوش دارد و قوای دیگر باید كمكش كنند. ضمن این‌كه در قوه مجریه، جایگاهی است به‌نام ریاست جمهوری."

احمدی نژاد همچنین با بیان اینکه "رئیس جمهوری علاوه بر این‌كه رئیس جمهور هست، رئیس دولت هم هست"، اظهار عقیده کرد "رئیس جمهور بعد از رهبری بالاترین مقام كشور است، رئیس جمهور مجری قانون اساسی هم هست، این دیگر به استقلال قوا ربطی ندارد. مردم رأی مستقیم می‌دهند، رئیس‌جمهور كه انتخاب می‌شود، رئیس دولت است، رئیس قوه مجریه است، این یك قوه مستقل است. علاوه بر این‌ها رئیس‌جمهور مجری قانون اساسی هم است، مسئول امور اداری، برنامه، بودجه و استخدامی كشور شخص رئیس جمهور است. یعنی سایر قوا هم اگر بخواهند كار برنامه، بودجه، استخدامی و اداری داشته باشند مسئولش رئیس‌جمهور است. "

آقایان توقع نداشته باشند كه دولت مجری نظرات آنها باشد
رئیس دولت با حمله به اصولگرایانی که در عین حمایت انتخاباتی از وی و حتی در جریان حوادث بعد از آن، امروز در مقام منتقد به وی و دولت ظاهر شده اند، گفت "كسانی هستند كه می‌گویند ما این دولت را سركار آوردیم، ستاد زدیم، تبلیغات كردیم. ما تشكر می‌كنیم از آنها اما نكاتی درباره این گروه‌ها می‌گویم، اولاً من در انتخابات گفته‌ام كه ستاد ندارم، اگر كسی هم كار كرد بعداً توقع نداشته باشد كه در اداره امور كشور دخالت كند، این نكته مهمی است، من قبلاً این را اعلام كرده‌ام كه وظیفه‌ام این است كه كاندیدا شوم. دوستان برای انجام وظیفه سخنرانی كرده‌اند. من تشكر می‌كنم از این‌كه انجام وظیفه كرده‌‌اند، اما حالا نباید توقع داشته باشند كه دولت مجری نظرات آنها باشد. اما حالا دولت باید بتواند كار خودش را بكند، بالاخره دولت تصمیم‌ می‌گیرد، یك عده خوششان می‌آید، یك عده خوششان نمی‌آید. البته این به این معنی نیست كه همه تصمیمات دولت درست است، ما هم اشتباه داریم، اما بررسی و اصلاح می‌كنیم ولی دولت نمی‌تواند اختیار خود را به كس دیگری بدهد. برخی رسانه‌ها هم هستند كه این گونه مسائل را مطرح می‌كنند.

تفكیك قوایی كه از غرب آمده در نظام اسلامی اصالت ندارد
احمدی‌نژاد در خصوص "اتحاد قوا" نیز مدعی شد "ما واقعاً حداكثر تعامل با قوا را داریم. هر چقدر علیه ما انتقاد شود ما سكوت می‌‌كنیم. ما فكر می‌كنیم، سه قوه یكی هستند، تفكیك قوایی كه از غرب آمده در نظام اسلامی اصالت ندارد. حقیقت یك تقسیم‌كار است و خود كار یك موضوع بیشتر نیست.

وی اشاره ای به عدم تمکین خود از قوانین مصوب مجلس و بی ارزش خواندن آنها نکرد و همچنین به کارشکنی و اخلال دولت در روند قضایی رسیدگی به پرونده فساد مالی برخی از مدیران ارشد کابینه و وابستگان به آن، اشاره ای ننمود.

احمدی نژاد همچنین در خصوص مسائل داخلی و نحوه مواجهه دولت با برخی جریان‌های مخالف دولت گفت: "ایستادگی در برابر طراحی‌های دشمن جزو محورهای اساسی دولت است... آن كسانی كه از داخل در ارتباط با دشمن بخواهند فتنه‌انگیزی كنند، دستگاه‌های رسمی شناسایی می‌كنند و برخورد می‌كنند، یك بخشی هم هست كه ما خیلی وارد آن نمی‌شویم و آن فضا‌سازی‌هایی است‌كه می‌كنند. واقعیت این است كه فضاسازی‌هایی كه علیه دولت نهم و دهم می‌كنند، بی‌سابقه و بی‌نظیر است. یكی از محورهای آنان این است كه علیه دولت دست به بهانه تراشی بزنند، در صورتی كه اساس این‌است كه عدالت اجرا شود، آنهایی كه منابع ملت را بردند پس بدهند و آنهایی كه علیه ملت قیام كردند و خواستند با كمك دشمن براندازی كنند باید جواب بدهند. آنهایی كه خودشان را مالك كشور می‌دانستند، باید پاسخگو باشند، آنهایی كه از ساختار معیوب اقتصادی سوءاستفاده‌های بسیار كلانی كردند، باید جواب بدهند، دولت همه هم‌وغمش این است كه حقوق ملت را برگرداند. برخی‌ها هم می‌خواهند جابه‌جایی در موضوع ایجاد كنند، در گوشه‌‌وكنار دولت بگردند و یك مسئله‌ای پیدا كنند و به نحوی القا‌كنند كه مسئله كشور الآن این است. اما این اقدامات اثر ندارد. "

شعار تغییر در آمریکا حاصل کار ما بود
احمدی نژاد همچنین به سفر قریب الوقوع خود به نیویورك برای شركت در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره و اظهار عقیده کرد "اكنون باید ساختار سازمان ملل با همكاری كشورها تغییر كند و این اصلاح باید به یك مؤلفه واحد تبدیل شود."

وی همچنین مدعی شد: شعار تغییر در ایالات متحده امریكا، حاصل كار جمهوری اسلامی بود.

دفاع از موازی کاری در سیاست خارجی
محمود احمدی نژاد در دفاع از عملکرد اخیر خود در موازی کاری در حوزه سیاست خارجی و انتصابات جنجالی برخی افراد در حوزه مناطق مختلف، مدعی شد "سیاست خارجی در وزارت خارجه تنظیم نمی‌شود...موضوع مهم این است كه تغییر نگاهی كه در سیاست‌ خارجی رخ داده، باید در وزارت خارجه نهادینه شود. بالاخره چندین سال این وزارتخانه بر مسیر همراهی با معادلات جهانی حركت كرده، حالا بناست تحول رخ دهد، البته تحولاتی نیز شروع شده كه من امیدوارم این تحولات به سرعت جلو برود. "

رئیس‌ دولت درباره جزئیات این تحول گفت: ساختار وزارت خارجه، تشكیلات سفارتخانه‌ها و درجه‌بندی آنها باید عوض شود. همچنین ارزیابی‌ها و ادبیات دیپلماتیك باید تغییر كند كه این كار آغاز شده و من امیدوارم با سرعت ادامه پیدا كند و تكمیل شود.

انتصابات جنجالی اخیر احمدی نژاد در حوزه سیاست خارجی، موجبات خشم مجلس، دستگاه دیپلماسی و برخی مقامات کشور را در پی داشته و آنرا موازی کاری رئیس دولت در حوزه سیاست خارجی ارزیابی کرده اند.

با وجود عقب نشینی دولت از اطلاق واژۀ معاونت به مشاور در مورد منصوبین اخیر، رئیس دولت هم اکنون از تغییرات کلی در دستگاه دیپلماسی کشور خبر می دهد؛ خبری که پیش از آن منوچهر متکی، وزیر امور خارجه - بنا به قول منابع خبری- از آن آگاه شده و نسبت به آن ابراز ناخرسندی کرده بود.

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .