دوشنبه  پانزدهم شهريور ١٣٨٩


 

آژانس: پلمپ مراکز هسته‌ای ایران شکسته شده است

 

کلیات تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه (۶ سپتامبر، ۱۵ شهریور) از سوی خبرگزاری فرانسه منتشر شد. براساس این گزارش، ایران در فاصله فوریه تا ژوئیه امسال دست کم ۲۲ کیلو اورانیوم را در مرکز نطنز تا ۲۰ درصد غنی‌سازی کرده است. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که قصد دارد اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده را برای تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران مور استفاده قرار دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ذخیره اورانیوم سه و نیم درصد غنی شده ایران را در حال حاضر ۲ هزار و ۸۰۰ کیلو برآورد می‌کند.

جلوگیری از بازرسی‌ها

در گزارش آژانس اعلام شده که ایران با جلوگیری از ورود دو بازرس باتجربه، کنترل فعالیت های هسته‌ای خود را دشوار کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مسئولان ایرانی دقیق نبودن گزارش این دو بازرس را دلیل مخالفت با کار آن‌ها اعلام کرده اند، اما آژانس اعلام کرده که به دقت و بی‌طرفی این بازرسان اعتماد کامل دارد.

در بخشی دیگر از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده است که پلمپ تاسیسات اتمی ایران در ماه‌های اخیر چهار بار شکسته شده است. مقامات ایرانی گفته‌اند که این موضوع تصادفی بوده است. یک دیپلمات آژانس نیز، که با تاسیسات اتمی ایران آشناست، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «شکسته شدن پلمپ می‌تواند به صورت غیرعمدی، هنگام جا‌به‌جائی تجهیزات اتفاق افتاده باشد.»

انتقاد روسیه از آمریکا

همزمان با انتشار کلیات گزارش آژانس، یک نماینده بلندپایه دولت روسیه، آمریکا را به مانع‌تراشی در مسیر مبادله اورانیوم ایران متهم کرد. خبرگزاری رویترز به نقل از این مقام که حاضر نشده نامش را فاش کند، می‌نویسد: «در ماه اوت امسال، محمود احمدی‌نژاد اعلام کرد که اگر سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران تامین شود، ایران حاضر است از ادامه غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصدی خودداری کند. روسیه ضمن استقبال از این پیشنهاد، خواستار مذاکره در این زمینه شده، اما آمریکا در مسیر تحقق این برنامه مانع‌تراشی می‌کند.»

دیپلمات روسی افزوده است: «جامعه جهانی باید مانع افزایش غنای اورانیوم ایران تا ۲۰ درصد می‌شد، زیرا این کار قدم دیگری در مسیر دستیابی به جنگ‌افزار اتمی است.»

پیشنهاد همکاری اتمی با آمریکا

سرپرست سازمان انرژی اتمی ایران به تازگی اعلام کرد که جمهوری اسلامی حاضر است در زمینه ساخت نیروگاه‌های اتمی و تاسیس یک کنسرسیوم مشترک تولید سوخت هسته‌ای با آمریکا همکاری کند. واشنگتن، تاکنون این پیشنهاد را بی‌پاسخ گذاشته است.

بهار امسال وزیر اقتصاد دولت دهم اعلام کرد که اگر شرکت‌های آمریکائی بخواهند با پروژه‌های بزرگ ایران همکاری کنند، مانعی بر سر راه آن‌ها وجود نخواهد داشت.

ناظران امور ایران پیشنهادهای سرپرست سازمان انرژی اتمی و وزیر اقتصاد دولت دهم را نشانه آن می‌دانند که رهبران جمهوری اسلامی، برای رهائی از فشار تحریم‌های بین‌المللی، آماده جلب رضایت ایالات متحده آمریکا و همکاری با این کشور شده‌اند.


 

همسر محمد نوری‌زاد و مصطفی تاج‌زاده، دو زندانی سیاسی می‌گویند از محل زندان آنها بی‌خبرند

 

فاطمه ملکی همسر محمد نوری‌زاد، فیلمساز و نویسنده دربند، به سایت کلمه گفت: بعد از ۲۰ روز بازداشت مجدد همسرش، هنوز از محل نگهداری او بی‌خبر است.

خانم ملکی گفته است، در این مدت هیچ تماسی با همسرش نداشته و مقام‌های قضایی و دادستانی تهران هیچ‌گونه اطلاعی از محل نگهداری و شرایط او در اختیارش نمی‌گذارند.

محمد نوری زاد در مدت مرخصی خود از زندان، بعد از نوشتن ششمین نامه به آیت‌الله خامنه‌ای، دوباره بازداشت شد.

همچنین فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر مصطفی تاج‌زاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت‌ایران‌ در نامه‌ای خطاب به دادستان تهران، نوشت که از محل نگهداری همسرش بی‌خبر است.

خانم محتشمی‌پور نوشته است، روز دوشنبه در تماس کوتاهی که آقای تاج‌زاده با او داشته، خودش هم نمی‌دانسته در کدام زندان در بازداشت به سر می‌برد.

آقای تاج‌زاده یکی از هفت شاکی علیه فرماندهان سپاه در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته است که در ۲۴مردادماه، دوباره به زندان فراخوانده شد.


 

وزیر خارجه فرانسه می گوید حاضر است هر کاری برای نجات جان سکینه محمدی آشتیانی انجام دهد

 

برنار کوشنر، وزیر خارجه فرانسه، می گوید، برای نجات جان سکینه محمدی آشتیانی، زن محکوم به سنگسار در ایران، حاضر است "هر کاری" انجام دهد.
آقای کوشنر روز دوشنبه پس از دیدار با محمد مصطفایی، یکی از وکلای خانم آشتیانی، در کنفرانسی خبری، مجازات سنگسار را "اوج بربریت" خواند و افزود، اگر ضروری باشد حاضر است برای کمک به خانم آشتیانی به تهران سفر کند.
وزارت خارجه ایران چندی پیش اعلام کرد، حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی متوقف شده و هم اکنون در دست بازبینی است.


 

بی‌خبری از وضعيت محمد نوری‌زاد در زندان

 

همسر محمد نوری‌زاد، روزنامه‌نگار، نويسنده و فيلم‌ساز زندانی، اعلام کرد با گذشت نزديک به ۲۰ روز از بازگشت آقای نوری‌زاد به زندان، هنوز ملاقاتی با وی نداشته و نمی‌داند او در کدام زندان است.

به گزارش تارنمای کلمه، فاطمه ملکی، همسر محمد نوری‌زاد در مصاحبه خود با اين سايت گفت: «نزديک بيست روز از بازگشت دوباره همسرم به زندان اوين می‌گذرد اما ما در طول اين مدت از محلی که وی در آن به سر می‌برد بی‌خبريم.»

محمد نوری‌زاد در پی نگارش ششمين نامه خود به آيت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، چهارشنبه ۲۸ مردادماه، در حالی که در مرخصی به سر می‌برد دوباره به زندان اوين بازگشت.

وی لحظاتی قبل از بازگشت به زندان در مطلب کوتاهی در سايت خود نوشت: «نمی‌دانم مرا به کجا خواهند برد» و افزود انتظار «پذيرايی» و «رفتار و برخورد خوب» را ندارد.

درخواست‌های فاطمه ملکی برای دانستن محل نگهداری همسرش تا کنون بی‌پاسخ مانده است

خانم ملکی در اين گفت‌وگو از تماس‌های مکرر خود با مقامات قضايی و دادستانی تهران در اين مدت خبر داد اما درخواست‌های وی برای دانستن محل نگهداری همسرش تاکنون بی‌پاسخ مانده است.

وی با اظهار نگرانی از سلامت همسرش گفت که در اين مدت هيچ گونه تماسی با او نداشته است.

فاطمه ملکی گفت خانواده نوری‌زاد فکر می‌کرد که زمان اجرای حکم سه سال و نيم حبس او فرارسيده و به بند ۳۵۰ اوين، در کنار ديگر زندانيان سياسی، منتقل می‌شود اما اين اتفاق تا کنون نيفتاده است.

وی افزود: «با اين برخوردهايی که از آقايان سرمی‌زند، می‌بينيم هيچ چيز مبنای قانونی ندارد و حتی با زندانی که حکم زندان قطعی دارد برخوردهای عجيب و غريب صورت می‌گيرد.»

محمد نوری‌زاد، ۵۸ ساله فعاليت هنری خود را از سال ۱۳۵۹ آغاز کرد. وی که از نويسندگان سابق روزنامه کيهان بود تا پيش از سال ۱۳۸۸ از حاميان رهبری جمهوری اسلامی ايران و مخالف سرسخت جريان اصلاح‌طلبی به شمار می‌رفت؛ اما در جريان اعتراضات پس از انتخابات رياست‌جمهوری ۱۳۸۸ به صف منتقدان حکومت ايران پيوست و به دليل انتشار نامه‌های سرگشاده انتقادی خطاب به آيت‌الله خامنه‌ای، دستگير شد.


 

ضرب و شتم فعال دربند دانشجويی در زندان وکیل آباد

 

سه دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد به نام های مهدی خسروی، امین ریاحی و حمید رضا امیرخانی به یک سال حبس تعزیری که به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است محکوم شدند.

به گزارش دانشجونیوز، این در حالی است که مدیرمسئول نشریه محاوره، امین ریاحی در زندان وکیل آباد مشهد به شدت مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفت. شاهدان علت ضرب و شتم را اعتراض او به فریاد زدن سربازان عنوان کردند امین ریاحی در این زمینه به دانشجو نیوز گفت: در ابتدا به فریاد کشیدن سربازی که در زندان وکیل آباد مرا صدا می کرد اعتراض کردم اما متصدی پذیرش زندانیان به سمت من حمله ور شد و مرا به شدت کتک زد، این در حالی بود که من با دستبند و پابند جا به جا می شدم، او را تهدید کردم در صورت ادامه ضرب و شتم و فحاشی نامش را گزارش خواهم داد اما او پس از این که مورد اتهامی من، تبلیغ علیه نظام را دید در حالی که به آقایان کروبی و موسوی دشنام ناموسی می داد دوباره به من حمله ور شد و به کتک زدن من ادامه داد.

این فعال دنشجویی دانشگاه فردوسی مشهد همچنین افزود: فحش های ناموسی به من می داد و فریاد می کشید این نظام سی سال است که از پس شما برآمده، جای همه شما کهریزک است و من را تهدید کرد که امشب ده نفر را می فرستم تا به تو تجاوز کنند بچه خوشگل، سوسول و از این حرف ها، بعد هم دشنام هایی به کروبی و موسوی و اوباما و رجوی و خانواده هایشان داد. اطمینان دارم که غیر از این چهار نفر، کسی را نمی شناخت.

وی با فاش کردن نام افرادی که وی را ضرب وشتم کردند به دانشجونیوز گفت: یک سرباز به نام رضا بیات که مسئول انگشت نگاری بود مرا به اتاق دیگری برد و در آن جا به شدت مرا کتک زد، کل این زمان حدود ده دقیقه بود. من در دو سه ساعتی که در آن سالن نگهداری می شدم حداقل چهار مورد دیگر هم دیدم که دو مورد ضرب و جرح ها به وسیله همین آقای بیات بود. پس از آن هم وقتی داشتم از زندان مرخص می شدم، یک سرباز دیگر من و یک زندانی سیاسی دیگر را جدا کرد و از ما چند سوال پرسید. من واقعا توان پاسخگویی نداشتم اما فرد کناری من که جواب های قاطع می داد را کتک زد، متاسفانه اتیکت نداشت و نامش را متوجه نشدم.

امین ریاحی ادامه داد: امروز از پزشکی قانونی تایید ضرب و جرح را گرفتم اما قصد شکایت ندارم، هنوز دو ماه هم از پرونده مشابه ای که آقای صنعتی پور در دانشگاه فردوسی داشتند نمی گذرد، اما شاهد بودیم که علیه ایشان حکم صادر شد. فکر نمی کنم شکایت من، از شکنجه دیگران در زندان وکیل آباد مشهد جلوگیری کند.

گفتنی است این دانشجویان که در نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت روزنامه نگاری می کردند و به اتهام تبلیغ علیه نظام در نشریه محاوره به یک سال زندان محکوم شدند پیش از این در سال ۸۷ نیز به دلیل فعالیت در نشریات دانشجویی به چهار ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بودند.


 

یک درگیری شدید و خونین دیگر در زندان گوهردشت

 

درگیری شدید و خونین در بند 1 زندان گوهردشت کرج
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" صبح روز دوشنبه 15 شهریور ماه در طی یک درگیری خونینی که در بند 1 زندان گوهردشت کرج روی داد حداقل 7 نفر از زندانیان بشدت زخمی شدند. چهار نفر از زخمی شدگان به دلیل شدت جراحات و قرار گرفتن در شرایط حاد جسمی به بیمارستانهای خارج از زندان منتقل شدند.
یکی از زندانیان بنام جواد زارع بر اثر وارد شدن ضربه شمشیر بصورتش پس از انتقال به بهداری زندان یکی از چشمان او را تخلیه کردند. یکی دیگر از زندانیان سر او زخم عمیقی برداشته بود که به خارج زندان منتقل شد.
درگیریهای که در بندها روی میدهد به تحریک و تشویق اطلاعات زندان صورت می گیرد و افرادی را که در این درگیریها شرکت می کنند و به زندانیان یورش می برند از عوامل اطلاعات زندان می باشند که در پخش مواد مخدر و سرکوب زندانیان بکار برده می شوند.
هنگامی که در بند درگیری روی میدهد پاسداربندها دربهای بند را می بندند و به باندهای مافیایی اجازه می دهند با دست باز به قربانیان خود حمله کنند این حملات به قصد کشت و یا از دور خارج کردن قربانی صورت می گیرد.پاسداربندها پس از پایان درگیری دخالت می کنند و اقدام به تخلیه زخمی شدگان می نمایند و در اکثر مواقع حمله کنندگان مورد بازخواست قرار نمی گیرند و به جنایتهای خود در بند ادامه می دهند
سازمان دهندگان درگیریهای خونین در بندهای مختلف زندان گوهردشت کرج کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان می باشند.

 


 

انتقاد متکی از سخنان «ناپخته» نماینده رئیس‌جمهور

 

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران از آن‌چه که سخنان «ناپخته» برخی از اعضای دولت در حوزه سیاست خارجی نامید، انتقاد کرد و گفت که «تضعیف دستگاه دیپلماسی كشور توسط برخی از اعضای دولت مصداق بر شاخه نشستن و بن بریدن است.»

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، متکی امروز گفت: «مشخص نیست آقای بقایی بر اساس كدام مسئولیت و از چه جایگاهی اینگونه سخنان نسنجیده را بیان می‌كند، در حالی كه هنوز آثار منفی اظهارات اخیر ایشان كه موجب بروز مشكل در روابط خارجی شد، از بین نرفته است. »

حمید بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران، روز گذشته از انتصاب دو نماینده ویژه جدید توسط احمدی‌نژاد در حوزه‌های آفریقا و آمریکای جنوبی خبر داده بود.

بقایی که اخیرا از سوی محمود احمدی‌نژاد به عنوان نماینده رئیس‌جمهور در امور آسیا منصوب شده، هفته گذشته گفته بود: «کشتار دسته جمعی ارامنه توسط ترک‌ها» انجام شده است.

پس از انتشار این اظهارات به نقل از بقایی، احمد داوود اغلو، وزیر امور خارجه ترکیه از منوچهر متکی خواهان توضیح شد.

اما حمید بقایی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، اظهارنظر منتسب به خود را «اشتباه رسانه‌ها» دانست.

متكی از مسئولان و مدیران دولت خواست «هزینه كشور را در اداره روابط خارجی با ناپخته سخن گفتن در این عرصه بالا نبرند.»

وزیر امور خارجه ایران همچنین خواهان «فصل‌الخطاب دانستن» نظر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران در «پرهیز از موازی كاری در سیاست‌ خارجی» شد.

محمود احمدی‌نژاد اخیرا چهار نماینده در امور خارجی منصوب کرده است.

رئیس‌جمهور ایران، اسفندیا رحیم مشایی را به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور خاورمیانه، حمید بقایی را به عنوان نماینده ویژه در امور آسیا، محمدمهدی آخوندزاده را به عنوان نماینده ویژه در امور دریای خزر و ابوالفضل ظهره‌وند را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان منصوب کرده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران، این انتصاب‌ها را غیرقانونی اعلام کرده است.

برخی از نمایندگان مجلس نیز معرفی نمایندگان رئیس‌جمهور در حوزه سیاست خارجی را «موازی‌کاری» دانسته‌اند.

قدرت‌الله علیخانی یکی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس ایران نیز گفته که «احتمالا رئیس‌جمهوری با وزیر امور خارجه مشکل پیدا کرده است و این کارها را می‌کند تا وزیر امور خارجه استعفا دهد.»

آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران نیز دوشنبه هشت شهریور ٨٩ در دیدار با رئیس‌جمهوری و اعضای هیأت دولت ایران به طور ضمنی مخالفت خود را با تصمیم محمود احمدی‌نژاد اعلام کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای گفت:‌ «مسائل مربوط به سیاست خارجی باید تنها توسط وزارت امور خارجه پیگیری شود و دولت باید از موازی کاری بپرهیزد.»

رهبر ایران افزود: «اعتماد به وزیران در چارچوب اختیارات و وظایفشان از نکات مدیریتی است که باید مورد توجه هیأت دولت قرار گیرد.»

پس از اظهارات رهبر ایران، روز گذشته اسدالله بادامچیان، حسین سبحانی‌نیا و محمد دهقان سه تن از نمایندگان اصولگرای مجلس به محمود احمدی‌نژاد تذکر کتبی دادند و خواهان لغو انتصاب نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در سیاست خارجی شدند.

همچنین تارنمای الف که متعلق به احمد توکلی، نماینده اصولگرای منتقد دولت است، خطاب به رحیم‌مشایی و بقایی نوشت که «پنبه نشنیدن یا خود را به نشنیدن زدن یا بی‌توجهی به اوامر ولی فقیه را از گوش خود درآورید.»

این تارنما، عاقبت «نافرمانی از ولایت فقیه» را برای رحیم‌مشایی و بقایی، «دردناک» توصیف کرده است.

 

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .