عبدالله مومنی:

سازمان دانش آموختگان خواهان سطحی از تغییرات است که موجب تضمین روند دموکراتیک اداره کشور شود

 

سه‌شنبه، 12 آذر 1387

 

سخنگوي سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي معتقد است اصلاح طلبان در صورت ارايه برنامه‌‏اي ايجابي که ظرفيت اقناع، بازيابي اعتماد و بازسازي بدنه اجتماعي را داشته باشد،مي‌‏توانند امکان حضور موثر و نتيجه بخش را براي خود ايجاد کنند.
عبدالله مومني در گفت‌‏وگو با خبرنگار"ايلنا"، با اشاره به نحوه حضور تشکل متبوع‌‏اش در انتخابات آينده ،گفت: عده‌‏اي بر اين باورند شرکت در انتخابات بي‌‏فايده است و فرايند دموکراسي را در غير از صندوق‌‏هاي راي مي‌‏دانند.
وي افزود: عده‌‏اي نيز شرکت در انتخابات را تنها راه گذار به دموکراسي مي‌‏دانند،در حاليکه هيچ يک از اين دو روش به خاطر اينکه با مختصات عمل سياسي در تعارض است،به تنهايي نمي‌‏توانند مبناي مناسبي براي گذار به دموکراسي باشد.
مومني تاکيد کرد: نبايد به انتخابات نگاه ايدئولوژيک داشت.
وي بحران مديريتي را علت حضور فعالانه سازمان دانش آموختگان در انتخابات رياست جمهوري آينده دانست و گفت: نشانه‌‏هاي اين بحران را مي‌‏توان در ناآرامي فضاي سياسي‌‏کشور و تلقي‌‏هاي منفي و بدبينانه نسبت به هر گونه حرکت مدني و سياسي سازمان يافته، شکاف طبقاتي ،آمار بالاي تورم ،بيکاري و وضعيت نابسامان اجتماعي مشاهده کرد.
مومني با تاکيد بر اجماع اصلاح طلبان در انتخابات آينده،اظهار داشت: انسجام و اجماع اصلاح طلبان در دفاع از برگزاري انتخابات آزاد با ايجاد شبکه گسترده‌‏اي از انجمن‌‏ها ،احزاب و نخبگان حامي اصلاحات ومقاومت در برابر برخوردهاي تنگ نظرانه و حذفي نهادهاي نظارتي مي‌‌‏تواند مانع شکل گيري روندي گردد که مي‌‏خواهد اصلاح طلبان در محدوده کنترل شده‌‏اي از قدرت ، امکان رقابت داشته باشند.
وي افزود: طبيعي است که در صورت انسجام و توافق گروه‌‏هاي اصلاح طلب در دفاع از حق انتخابات شدن و حق انتخابات کردن براي همه شهروندان ايراني مي‌‏توان اميدوار بود که امکان دست اندازي در آراء براي رقيب را محدود سازد و ايده‌‏هاي اصلاح طلبانه که معطوف به ايجاد فضاي باز سياسي است امکان توفيق و پيشبرد داشته باشد.
سخنگوي سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي تاکيد کرد: اصلاح طلبان بايد بر روي ارايه نقشه راهي روشن براي حرکت اصلاح طلبي همراه با ارائه ضمانت اجرايي توافق کنند.
وي با بيان اينکه حرکت در مسير خواست و مطالبات جامعه بايد در مسيري واقع بينانه و دور از شعار و کلي گويي شکل‌‏گيرد،گفت: در اين راستا آنچه مي‌‏تواند موقعيت اصلاح طلبان را در نزد افکار عمومي و بخصوص بدنه اجتماعي تحول خواهان تنزل دهد توسل به ابزارهاي سلبي و تلاش براي کسب مشروعيت و مقبوليت مردمي از طريق مخالفت و يا دامن زدن تنفر از سياست‌‏هاي حکم بر مديريت اجرايي کشور است.
مومني خاطرنشان‌‏کرد: خود را همسو با تمامي گروه‌‏ها و جريان‌‏هاي مي‌‏دانيم که خواهان گذار به دموکراسي مبتني بر منافع ملي و تقويت مردمسالاري هستند از اين رو با پرهيز از ورود به مباحث تنش زا و اختلاف برانگيز به عنوان بخشي از نيروهاي منتقد پرداختن به بنيان‌‏هاي دموکراسي و تقويت جامعه مدني و روشنگري را وظيفه اصلي خود مي‌‏دانيم و در کنش‌‏هاي سياسي خواهان تغيير سطحي از مناسبات هستيم که موجب تضمين روند دموکراتيک اداره کشور شود و از اين راه آماده همکاري با گروه‌‏هاي اصلاح طلب هستيم.
وي در پايان تاکيد کرد: ارايه برنامه روشن و اميدبخش به کارآمد ساختن اصلاحات از طريق برنامه محوري و قدرت بخشيدن به جامعه مدني هم در بازسازي اعتمادمردمي موثر است و هم در توفيق برنامه‌‏هاي اصلاح طلبانه.